Αρχική Νέα Τοπικά Μήνυμα υποψήφιου βουλευτή Α. Μιχαηλίδη: για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και...

Μήνυμα υποψήφιου βουλευτή Α. Μιχαηλίδη: για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και των αδύναμων στρωμάτων

42

Η προεκλογική περίοδος οδεύει προς το τέλος της.
Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δώσαμε στη Χίο μια έντιμη μάχη υπεράσπισης των αξιών μας, των πεπραγμένων μας και των συμφερόντων των εργαζόμενων και των δημοκρατικών πολιτών.
Καταγράψαμε με ακρίβεια και ειλικρίνεια τις δράσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν τη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά.
Παρά τις προσπάθειες των πολιτικών μας αντιπάλων να απαξιώσουν το έργο αυτό ή να αποπροσανατολίσουν μέσω της καλλιέργειας του φόβου, ο διπλασιασμός των δημόσιων επενδύσεων, η μείωση της ανεργίας κατά 9 μονάδες, η εξασφάλιση 18 εκατομμυρίων για την αναβάθμιση του αεροδρομίου, η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, αποτελούν γεγονότα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

του Ανδρέα Μιχαηλίδη,
υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Χίου

Αποτελούν μάλιστα τις πιο εμφανείς όψεις μιας σύνθετης προσπάθειας να επιλυθούν προβλήματα υποδομών, καθημερινότητας και δημόσιων υπηρεσιών που είχαν συσσωρευτεί στη Χίο όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Πλέον, οι πολίτες της Χίου, όπως και όλης της χώρας, θα κληθούν να αποφασίσουν ποια παράταξη θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα.
Το δίλημμα στο οποίο θα πρέπει να τοποθετηθούν είναι, πλέον, ορατό σε όλους.
Από τη μία καλούνται να επιλέξουν το συγκεκριμένο και ταυτόχρονα κρυμμένο πρόγραμμα της ΝΔ.
Ένα σχέδιο νεοφιλελεύθερο στα οικονομικά και συντηρητικό στα κοινωνικά ζητήματα, κάτι που συνθέτει μια αμιγή και σκληρή Δεξιά.
Ένα σχέδιο που αναμφίβολα όχι μόνο δεν θα ευνοήσει αλλά θα πλήξει τα συμφέροντα των πολλών.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την παλινόρθωση της Δεξιάς, ειδικά τη στιγμή που αρχίσαμε να στεκόμαστε στα πόδια μας και να οικοδομούμε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τις πρακτικές που την οδήγησαν στην πτώχευση.
Απέναντι σε αυτό το δεξιό μπλοκ, πίσω από το οποίο συντάσσονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν χωρά συναίνεση ή μεσοβέζικες στάσεις.
Απαιτείται ευθεία, υπεύθυνη αντιπαράθεση και στοιχειοθετημένο πρόγραμμα, το οποίο θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και όλων των αδύναμων στρωμάτων.
Αντικειμενικά, η πολιτική δύναμη αυτή μπορεί να είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Η δύναμη που σταμάτησε τον κατήφορο της φτωχοποίησης, αντιμετώπισε τις ακραίες ανισότητες, πέτυχε την επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης και τη μείωση της ανεργίας, αύξησε τον κατώτατο μισθό, δρομολόγησε προσλήψεις στην Παιδεία και την Υγεία, χτύπησε τις δυνάμεις και τις πρακτικές της διαπλοκής και έβγαλε τη χώρα από τον κλοιό των Μνημονίων.
Είναι η δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει ότι η οικονομική ανάπτυξη θα ωφελήσει όλους και όχι τους γνωστούς λίγους, θα ολοκληρώσει την οικοδόμηση του νέου κοινωνικού κράτους και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων.
Καλούμε τους πολίτες της Χίου να τοποθετηθούν υπεύθυνα και κυρίαρχα σε αυτό το δίλημμα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣταύρος Μιχαηλίδης-υπ. βουλευτής: με στόχο την εκλογή
Επόμενο άρθροΨηφίζουμε με βάση το διαρκές ΟΧΙ, του Δ. Λαβατσή