Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Μουσείο Μαστίχας: Δράση ενημέρωσης και μεταφορά μέσω VR στο φάσμα του αυτισμού

Μουσείο Μαστίχας: Δράση ενημέρωσης και μεταφορά μέσω VR στο φάσμα του αυτισμού

100

Στη θέση ανθρώπων που ζουν στο φάσμα του αυτισμού θα μεταφερθούν μέσω VR Προσομοιωτή Αυτισμού, οι συμμετέχοντες στη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό που διοργανώνεται στο Μουσείο Μαστίχας Χίου Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, (ώρες 11:00-14:30).

Την εκδήλωση διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Προσευχής για τους Πάσχοντες από Αυτισμό (12/2).

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Χίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για τη διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή του αυτισμού, από τον παιδοψυχολόγο Γιώργο Πυλαρινό.

Στη συνέχεια, μέσω δύο σταθμών εικονικής πραγματικότητας VR με τρία διαφορετικά σενάρια (τάξη σχολείου, δημόσια συγκοινωνία, καφετέρια) θα βιώσουν εμπειρικά το πραγματικά «εχθρικό» και αφιλόξενο περιβάλλον που από άγνοια έχουν δημιουργήσει οι κοινωνίες για τα άτομα με αυτισμό.

Η δράση που υλοποιείται από το VR Planet απευθύνεται σε ενήλικες και αποτελεί ένα αποκαλυπτικά χρήσιμο εργαλείο για όλους, ειδικότερα για γονείς και εκπαιδευτικούς που καλούνται να διαγνώσουν πρώτοι και να αντιμετωπίσουν συμπεριφορές που σχετίζονται με τον αυτισμό.
Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.
Για τη συμμετοχή στη βιωματική προσομοίωση στους σταθμούς εικονικής πραγματικότητας (VR) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο ΕΠΠΟΧΙ πάει Αρχαιολογικό Μουσείο (18/2)
Επόμενο άρθροΕκδήλωση στην Κυδιάντα της αντίστασης, 19/2/23 (video αρχείου)