Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Μαθήματα ιστορίας, υγείας και πολιτισμού, από «Μούσα ελληνική» και «Θαλία»

Μαθήματα ιστορίας, υγείας και πολιτισμού, από «Μούσα ελληνική» και «Θαλία»

141

Με ένα αφιέρωμα στη Σμύρνη και στην προσφυγιά ξεκινούν σήμερα Τετάρτη, οι εκδηλώσεις για το χειμώνα 2018 από τους πολιτιστικούς φορείς «Μούσα Ελληνική» και «Θαλία».
Συγκεκριμένα στο 1ο Γενικό Λύκειο Χίου θα παρουσιαστεί το μεσημέρι, το βιβλίο «Σμύρνη 1922» της Τόνιας Μανιατέα από το δημοσιογράφο Γιώργο Ξανθάκη. Ενώ ομάδα μαθητών, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αθηνάς Μανιώτα, θα παρουσιάσει ολιγόλεπτο δρώμενο και θα ακολουθήσουν μικρασιατικοί χοροί από ομάδα μαθητών.
Επίσης στην αίθουσα 1ου Γυμνασίου Χίου, ώρα 6.30 μ.μ., θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της κας Μανιατέα, ενώ ομάδα των μαθητών του σχολείου θα δραματοποιήσουν το βιβλίο του Τζωρτζ Χόρτον «Η μάστιγα της Ανατολής». Το δρώμενο, με δύο μαθήτριες να παίζουν (μόνο με κινήσεις) τη Σμύρνη και δύο μαθητές που θα παρουσιάζουν τον αμερικανό πρόξενο Τζωρτζ Χόρτον και έναν φράγκο διπλωμάτη, γίνεται υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων Κυριακής Βαγιάνου, Ανθής Βουρνού και Στέλλας Μυλωνά σε μουσική επιμέλεια Ελευθερίας Λυκοπάντη.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα η Ελευθερία Λυκοπάντη σημείωσε ότι οι δράσεις των δύο φορέων συνεχίζονται την Παρασκευή στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ, 26 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ., με την παρουσίαση του έργου του Κόλιν Χίγγινς «Χάρολντ και Μωντ» σε παράσταση θεατρικού αναλογίου (σε διδασκαλία Δημήτρη Αυγουστίδη).
Θα ακολουθήσει το Σάββατο Επιστημονική Ημερίδα για την Τρίτη Ηλικία σε συνεργασια με το Νοσοκομείο της Χίου με θέμα «Η ζωή μας στο μέλλον: Ανάγκες- Προβλήματα- Δυνατότητες- Επιθυμίες», στο ΟΜΗΡΕΙΟ (10.00-13.00 και 17.00-20.00).
Ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με δύο παρουσιάσεις βιβλίων των εκδόσεων «αλφα πι».
Στις 31 Ιανουαρίου, 6.30 μ.μ., στη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Διλμπόη «Ο άνεμος της παλληκαριάς». Ενώ στις 21 Φεβρουαρίου, 7.00 μ.μ. στο Wine bar «Οδύσσεια’ το βιβλίο του Παναγιώτη Καρασούλη «Ημερολόγιο ασυρμάτου: μνήμες ιστορίας, μνήμες σιωπής».

Διαφήμιση