Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μπλόκο σε λιμάνια Μεστών και Χίου- δεν κατέβηκαν μηχανήματα για Θόλος (video)

Μπλόκο σε λιμάνια Μεστών και Χίου- δεν κατέβηκαν μηχανήματα για Θόλος (video)

232

Με συγκέντρωση στο σημείο πρόσδεσης των πλοίων στο λιμάνι της Χίου εκατοντάδες κάτοικοι απέτρεψαν σήμερα το πρωί την πρόσδεση του πλοίου Ro-Ro «Πελαγίτης» το οποίο μετέφερε τρία τουλάχιστον βαριά χωματουργικά μηχανήματα της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο κατασκευής Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών στην περιοχή Θόλος.

Υστερα από δύο περίπου ώρες παραμονής μέσα στο λιμάνι της Χίου και με τους κατοίκους να μην μετακινούνται από τις θέσεις τους,

το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για τη Μυτιλήνη χωρίς τελικά να ξεφορτώσει κανένα φορτηγό στο νησί.

Είχε προηγηθεί το μπλόκο τα ξημερώματα στο Λιμένα Μεστών.


Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Ελευθέριο Ντουρουντού, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου Παντελή Βατούση και τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου Γιώργο Κεβόπουλο, έγινε αποδεκτή η πρόσδεση του πλοίου για να κατεβάσει μόνο τυχόν άλλα φορτηγά με προορισμό τη Χίου.

Πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουρνιά καθώς και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Χίου, παραβρέθηκαν κατά την πρόσδεση του «Πελαγίτης», για τον ελεγχο των συμφωνημένων.

Από το πλοίο κατέβηκαν οι 3 νταλίκες που μετέφεραν τα χωματουργικά μηχανήματα, έγιναν ορισμένοι ελιγμοί οχημάτων εντός του πλοίου και χωρίς να κατέβει κανένα φορτηγό με προορισμό τη Χίο, οι 3 νταλίκες ξαναμπήκαν στο πλοίο.


Ενώ όμως στο Λιμάνι των Μεστών υπήρξε αυτή η συνεργασία με τους επικεφαλής της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου, δεν έγινε το ίδιο και στη Χίο. Γεγονός που έκανε τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Π. Βρουλή αλλά και τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Μιχαηλίδη που προσκλήθηκαν για συζήτηση να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους που χωρίς αιτιολογία αυτή ακυρώθηκε.
Να σημειώσουμε ότι τόσο στο Λιμένα Μεστών όσο και στο λιμάνι της Χίου δεν δημιουργήθηκε κανένα επεισόδιο.

Ειδικά στα Μεστά όταν ζητήθηκε από τον κόσμο να απομακρυνθούν από την είσοδο του λιμανιού και να περάσει μόνο η Επιτροπή των αιρετών, αυτό έγινε παρόλο που υπήρχαν κάτοικοι που εξέφραζαν τους φόβους τους κατά πόσο θα γινόταν σεβαστή η συμφωνία.Αντίθετα στη Χίο δεν υπήρξε κανένας περιορισμός στην κατάληψη της προβλήτας από τους διαδηλωτές.
Από τη Συντονιστική Επιτροπή έγινε κάλεσμα στους κατοίκους να είναι έτοιμοι για νέα κινητοποίηση εφόσον χρειαστεί και με τις βάρδιες περιφρούρησης να συνεχίζονται στην περιοχή του Θόλους.

Από τις ξεχωριστές στιγμές της κινητοποίησης στο Λιμάνι της Χίου, στη δυτική προβλήτα να γίνεται ο Καθαγιασμός των Υδάτων με ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα, στη βόρεια προβλήτα να βρίσκονται οι διαδηλωτές και στη μέση του λιμανιού το πλοίο «Πελαγίτης» να χαιρετίζει με την κόρνα του την μέρα της φώτισης για τη Χριστιανοσύνη.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ακούσει και να σεβαστεί τον λαό της Χίου
Επόμενο άρθροΒλέπει “χαρακώματα έντασης και διχόνοιας” ο Ν. Μηταράκης