Αρχική Νέα Τοπικά Νέο ΟΧΙ για προσωρινά ασφαλιστικά για το Θόλος

Νέο ΟΧΙ για προσωρινά ασφαλιστικά για το Θόλος

157

Για 4η φορά το Πρωτοδικείο Χίου απέρριψε την έκδοση προσωρινής διαταγής στα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει το Ελληνικό Δημόσιο για την περιοχή του Θόλους.

Εκεί που το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου “βλέπει” βραχώδεις εκτάσεις, αλλά που όπως πολύ σωστά επισημαίνουν οι δικηγόροι από πλευράς Δήμου Χίου αυτή η γη στήριξε και στηρίζει τα σχολεία της Χίου (κάτι που το τόνισαν και μέσα στο δικαστήριο, όπου με Πρόεδρο την κα Μαρία Τσαούση, συζητήθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής).

Ελπίζοντας ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα σεβαστεί την περίοδο των γιορτών, ώστε να μην προχωρήσει σε άλλη ενέργεια, και να περιμένει πλέον τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων όπου θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο του 2023.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το σχόλιο των δικηγόρων Αναστασίας Καρατζά, η οποία εκπροσώπησε το Δήμο Χίου και Ανθίππης Ζαννάρα, η οποία εκπροσώπησε τον Δικηγορικό Σύλλογο Χίου. Τον Δικηγορικό σύλλογο που άσκησε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Δήμου Χίου.

“Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε αυτή την έκταση από κάθε αμφισβήτηση, διότι είναι σχολική περιουσία, με τις προσόδους της οποίας, σε δύσκολες εποχές, υποστηρίχθηκε η δημόσια εκπαίδευση των παιδιών της Χίου. Διότι εκεί που το Ελληνικό Δημόσιο βλέπει βραχώδη και μη προσοδοφόρα εδάφη, εμείς βλέπουμε ένα παιδί, που μαθαίνει να διαβάζει.
Αναστασία Καρατζά
Ανθίππη Ζαννάρα”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιάσωση της… ψαριανής χελωνίτσας από τα δίχτυα (video)
Επόμενο άρθροΛίτσα Λύκου: Στη διάθεση του ΠΑΣΟΚ για υποψήφια βουλευτής