Αρχική Νέα Τοπικά Νοσοκομείο Χίου: Ερωτηματικά για την πλήρωση θέσης Διευθυντή Νοσηλευτικής- τηρήθηκε ο κώδικας;

Νοσοκομείο Χίου: Ερωτηματικά για την πλήρωση θέσης Διευθυντή Νοσηλευτικής- τηρήθηκε ο κώδικας;

360

Στις κάλπες πηγαίνουν αύριο οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την εκλογή νέας διοίκησης του ΣΕΣΝΟΧ, που από ότι φαίνεται θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα μείζον θέμα που αφορά την πλήρωση της θέσης της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Με την παραίτηση της Διευθύντριας λόγω συνταξιοδότησης, η επιλογή φέρεται να μην να είναι μεταξύ των υπαλλήλων που σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα θα μπορούσαν να καταλάβουν τη θέση.
Το γεγονός μάλιστα ότι η επιλογή αναμενόταν να ήταν μεταξύ δύο συγκεκριμένων εργαζομένων που τυγχάνει να είναι και συνδικαλιστές εντείνουν τις ενστάσεις κατά πόσο τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις.

Στην απόφαση της Διοίκησης, αναφέρεται ότι από αύριο 2/12/21 «τοποθετείται προσωρινά για διάρκεια 6 μηνών, αλλά με δυνατότητα ανανέωσης έως την επιλογή και τοποθέτηση αντίστοιχου προϊσταμένου που θα επιλεγεί από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο» συγκεκριμένο άτομο.

Βασικό στοιχείο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να έχουν περάσει οι υποψήφιοι για την πλήρωση θέσης Διευθυντή από κρίση και να μην έχουν μην έχουν αναλάβει θέση αναπληρωτή προϊσταμένου κατ’ ανάθεση. Όπως βασικό στοιχείο είναι και η αρχαιότητα ενός υπαλλήλου.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών προς το υπουργείο Υγείας, που επεξηγεί το σχετικό νόμο:
Eswterikwn_egiklios_diefkrinisi_anaplirwssi_1Dec21
«ο αναπληρωτής προϊστάμενος οργανικής μονάδας με υποκείμενες οργανικές μονάδες πρέπει
α) να είναι προϊστάμενος σε οργανική μονάδα
β) η οργανική μονάδα να είναι υποκείμενη στη μονάδα της οποίας αναπληρώνεται ο προϊστάμενος (δηλ. ο αναπληρωτής του Διευθυντή να είναι ο Προϊστάμενος Τμήματος και
γ) ο αναπληρωτής να είναι επιλεγμένος προϊστάμενος, δηλ. να μην είναι αναπληρωτής προϊσταμένου».

Ισχύουν τα παραπάνω στην επιλογή της Διοίκησης; Αναμένουμε εξηγήσεις.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕμβόλιο ή πρόστιμο 100 ευρώ: Τι προβλέπει η τροπολογία για τους άνω των 60
Επόμενο άρθροΔιερμηνέας της Frontex καταγγέλλει την ΕΛ.ΑΣ. για… επαναπροώθηση