Αρχική Νέα Τοπικά Νότης Μηταράκης: Ευχές για το 2023, με αναφορά στο μεταναστευτικό και στα...

Νότης Μηταράκης: Ευχές για το 2023, με αναφορά στο μεταναστευτικό και στα έργα υποδομής της Χίου

59

«Όλα τα έργα υποδομών, τα έργα της γενιάς μας, προχωράνε ταχύτατα. Το αεροδρόμιο, σύντομα το Τελωνείο, ήδη το Δικαστικό Μέγαρο και το Φράγμα είναι εργοτάξια σε πλήρη εξέλιξη», αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Με πρώτιστη αναφορά στο μεταναστευτικό που όπως τονίζει «με σχέδιο αντιμετωπίσαμε τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης. Με χαμηλές ροές τα τελευταία τρία χρόνια, με ελάχιστους προσωρινά διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας» και για τη Χίο να κλείνει το Σάββατο, 31/12/22, η δομή καραντίνας στη Λευκωνιά.

Αναλυτικά το μήνυμα του Νότη Μηταράκη:

«Φίλες και Φίλοι,
Χρόνια πολλά!
Μετά από δύσκολες χρονιές, αγναντεύουμε το 2023 με αισιοδοξία!

Ξεπεράσαμε την πανδημία, ξεπεράσαμε την μεταναστευτική κρίση, αντιμετωπίζουμε το κύμα ακρίβειας, θωρακίζουμε την πατρίδα μας απέναντι σε ανιστόρητες απειλές.

Ενωμένοι και με σχέδιο, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, οικοδομούμε μαζί μια ισχυρότερη Ελλάδα.

Οι νησιώτες νιώθουμε τους καρπούς των πολιτικών επιλογών της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με σχέδιο αντιμετωπίσαμε τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης. Με χαμηλές ροές τα τελευταία τρία χρόνια, με ελάχιστους προσωρινά διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας.

Στα διπλανά νησιά, όπως δεσμευτήκαμε, παραδόθηκε η Μόρια και το Βαθύ στους οικείους δήμους, καθώς λειτουργούν πιο σύγχρονές και ασφαλείς δομές. Χωρίς να δημιουργούν ζητήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Πέρυσι, σε όλα τα νησιά, όπως και στη Χίο, κλείσαμε τα διαμερίσματα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Στη Χίο σε λίγες μέρες κλείνει και η δομή καραντίνας. Μια ρεαλιστική λύση τις ημέρες της πανδημίας, μας προστάτευσε από κρούσματα, χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

Όλα τα έργα υποδομών, τα έργα της γενιάς μας, πλέον όλα προχωράνε ταχύτατα. Το αεροδρόμιο, σύντομα το Τελωνείο, ήδη το Δικαστικό και το Φράγμα είναι εργοτάξια σε πλήρη εξέλιξη.

Η λύση του μεταναστευτικού, η παγίωση του νησιωτικού ΦΠΑ, τα έργα υποδομών, το υπό διαμόρφωση νέο χωροταξικό, όλα αυτά μαζί βάζουν τις βάσεις για σημαντικές νέες ιδιωτικές επενδύσεις, κάποιες ήδη θεμελιώνουμε και εγκαινιάζουμε.

Δημιουργούμε λοιπόν τις βάσεις για τον στόχο της επόμενης τετραετίας: περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Φίλοι μου, συμπατριώτες,

θα ήθελα να ευχηθώ το 2023 να είναι μια χρονιά στην οποία θα δούμε τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς που έχουμε κάνει αυτά τα 3,5 χρόνια τόσο στη Χίο μας, όσο και σε όλη την Ελλάδα.

Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και έχουμε γνώση και θέληση να τον βαδίσουμε με γοργά βήματα.

Ώστε, του χρόνου τέτοιες μέρες, να είμαστε ακόμα πιο περήφανοι που πήγαμε την Ελλάδα και τους Έλληνες ακόμη πιο ψηλά.

Προχωράμε, προχωράμε μαζί.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες και όλους υγεία,

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους»!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτη μνήμη του Κώστα, δωρεά Δικηγορικού Συλλόγου Χίου στο τμήμα Χημειοθεραπείας του Σκυλίτσειου (video)
Επόμενο άρθροΕξηγήσεις για την ανάθεση στο Βόλο της Η/Μ μελέτης καταφυγίου αδέσποτων ζώων