Αρχική Νέα Τοπικά ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ – Ε.Κ. Χίου: Απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιουνίου έξω...

ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ – Ε.Κ. Χίου: Απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιουνίου έξω από το Δημαρχείο

46

Σε απεργιακή συγκέντρωση, την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί, στην είσοδο του Δημαρχείου Χίου, καλεί το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.

«Ο αγώνας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και δυναμώνει την εκμετάλλευση, που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία, στη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση, χρειάζεται να κλιμακωθεί», σημειώνει στο κάλεσμά του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Χίου τονίζει πως, στηρίζει και συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση που προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ. “Οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη βουλή αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, πρέπει να αποσυρθεί. Θα είμαστε όλοι εκεί, ενωμένοι, να διαδηλώσουμε ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που μόνο στόχο έχει να ισοπεδώσει τα κεκτημένα των εργαζομένων”, αναφέρει.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων νομού Χίου.

Να σημειωθεί ότι λόγω της απεργίας που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ αναβλήθηκε για την Πέμπτη το μεσημέρι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χίου, όπως επίσης για την Πέμπτη, 17/6, στις 6.30 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ

Στις 10 Ιούνη με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία πήραν το μήνυμα!. Στις 16 Ιούνη συνεχίζουμε με νέα απεργία για να πεταχτεί το αντεργατικό έκτρωμα στα σκουπίδια!
Ο αγώνας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και δυναμώνει την εκμετάλλευση, που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία, στη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση, χρειάζεται να κλιμακωθεί.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ωρο! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τις συλλογικές συμβάσεις.!
Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο των κυβερνήσεων που από κοινού και εναλλάξ τσάκισαν τα δικαιώματά μας.
Καλούμε όλα τα α/μια σωματεία της δύναμής μας και όλα τα σωματεία και φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να τα δώσουν όλα για την οργάνωση του αγώνα, για να δοθεί καθοριστική απάντηση.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όλοι οι εργαζόμενοι, έχουμε χρέος να δώσουμε τη μάχη απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά και το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
• Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!
• Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ.
• Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου.
• Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.
• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις. Άμεση καταβολή των συντάξεων από το δημόσιο
• Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
• Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας. Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων . Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη).
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ
Το νομοσχέδιο-έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά!
Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Χίου στηρίζει και συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση που προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στην είσοδο του Δημαρχείου στις 10:30πμ.
Οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη βουλή αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, πρέπει να αποσυρθεί. Θα είμαστε όλοι εκεί, ενωμένοι, να διαδηλώσουμε ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που μόνο στόχο έχει να ισοπεδώσει τα κεκτημένα των εργαζομένων.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:
• Στην κατάργηση του 8ώρου
• Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας
• Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους
• Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
• Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας
• Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
• Στην ουσιαστική κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα

Το Εργατικό Κέντρο Χίου στηρίζει κάθε απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων.

Για το Εργατικό Κέντρο Χίου