Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά πληροφορίες από Αστυνομική Διεύθυνση Χίου για 3...

Ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά πληροφορίες από Αστυνομική Διεύθυνση Χίου για 3 γυναίκες πρόσφυγες

467

Την παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη προκάλεσε το θέμα με την εξεύρεση της σορού μιας γυναίκας πρόσφυγα την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή των Καρδαμύλων, αλλά και οι πληροφορίες ότι ακόμα δύο γυναίκες αγνοούνται.
Ο Συνήγορος του Πολίτη επικαλούμενος αναφορά της οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι», ζητά με χθεσινό έγγραφο, 11/7/22, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου, «τυχόν στοιχεία διαθέσιμα στην υπηρεσία για τις εν λόγω τρεις αλλοδαπές γυναίκες, καθώς και αν τυχόν υπάρχει συσχετισμός με το περιστατικό θανάτου στις 8 Ιουλίου, το συντομότερο δυνατόν λόγω του επείγοντος του ζητήματος».

Ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρεται μάλιστα στις τρεις γυναίκες, δύο εκ τις οποίες έχει πλήρη στοιχεία. Πρόκειται για τις Huda Hussein Adan γεννηθείσα στις 24/1/1998 με ιθαγένεια Σομαλίας ή Τζιμπουτί, Hamda Ahmed Isse γεννηθείσα στις 5/5/1997, με ιθαγένεια Σομαλίας, ενώ για την τρίτη είναι γνωστό μόνο το μικρό όνομα, Rooda.

Στη Χίο για τη διαδικασία της αναγνώρισης
Εν τω μεταξύ το πρωί της Τρίτης, 12/7/22, έφθασε μέσω Αθηνών πρόσφυγας που κατοικεί σε χώρα της βόρειας Ευρώπης, για να προχωρήσει στην αναγνώριση της νεκρής γυναίκας και το κατά πόσο είναι συγγενικό του πρόσωπο.
Σε ότι αφορά την νεκροψία- νεκροτομή για τα αίτια θανάτου της γυναίκας δεν έχει ολοκληρωθεί.
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΙΟΥ_11072022

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση