Αρχική Νέα Τοπικά ΟΕΒΕ Χίου: “Ποδοπατήθηκε το καθολικό αίτημα νησιωτών για μικρά ΚΥΤ

ΟΕΒΕ Χίου: “Ποδοπατήθηκε το καθολικό αίτημα νησιωτών για μικρά ΚΥΤ

202

“Σε συνέχεια των «γνωστών πολιτικών παιχνιδιών», η Κυβέρνηση αποφάσισε την επίταξη 625 στρεμμάτων για τη δημιουργία γιγάντιας δομής- φυλακής στην περιοχή 17 -18 του Αίπους. Μάλιστα την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, αυτή η «δημοκρατική» απόφαση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ΕΒΕ Χίου που σημειώνει χαρακτηριστικά:
“Ποδοπατήθηκε το καθολικό αίτημα των νησιωτών του Βορειοανατολικού Αιγαίου για δημιουργία δομών μικρής χωρητικότητας ανθρώπων για καταγραφή και ταυτοποίηση. Η Κυβέρνηση εφαρμόζοντας το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» προχώρησε σε έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη ολόκληρων περιοχών επικαλούμενη το δημόσιο συμφέρον και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
Για άλλη μια φορά στο βωμό της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας και σε συνέχεια της ίδιας πολιτικής που απλώνει πλωτά φράγματα στο Αιγαίο που πνίγουν ανθρώπους, καταπατώνται ανθρώπινα δικαιώματα, των ταλαιπωρημένων προσφύγων και μεταναστών αλλά και των ίδιων των κατοίκων των νησιών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου καταδικάζει αυτήν την αυταρχική και αντιδημοκρατική απόφαση και ζητά από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη νομοθετική πράξη!
Παράλληλα εμμένουμε στα αιτήματα μας για:
• τη λειτουργία ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ δομής που θα πραγματοποιεί καταγραφή, ταυτοποίηση και θα προωθεί τους πρόσφυγες στην ενδοχώρα!
• Την ολιγοήμερη παραμονή τους στη δομή σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες
• Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ελέγχου, χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων ή ασύλου έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά
Για την Ο.Ε.Β.Ε. Χίου”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚΚΕ: για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις για Δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά Αιγαίου
Επόμενο άρθροΚαλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα η Ενωση Βρονταδουσίων Αττικής