Αρχική Νέα Τοπικά Οι φορείς στηρίζουν την κινητοποίηση των Ατόμων με Αναπηρία

Οι φορείς στηρίζουν την κινητοποίηση των Ατόμων με Αναπηρία

44

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΜΕΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΗ

Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ   
Ανταποκρινόμαστε στο αγωνιστικό κάλεσμα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου ΑμεΑ μαζί με άλλα Σωματεία ΑμεΑ από όλη τη χώρα, γονείς ΑμεΑ, με αιχμή την υγεία, την ειδική αγωγή, την ακρίβεια και τις ανησυχητικές εξελίξεις στα θέματα του πολέμου. Στηρίζουμε το πανελλαδικό αγωνιστικό πλαίσιο.

Η κατάσταση στη Χίο, έχει φθάσει στο απροχώρητο, ύστερα από τον χαλασμένο μαστογράφο, τον παροπλισμένο μαγνητικό τώρα και χωρίς αξονικό τομογράφο στο Νοσοκομείο Χίου, μόλις μετά την επίσκεψη Πλεύρη στο νησί, ο οποίος ανερυθρίαστα δήλωσε ότι η κατάσταση στις δομές Υγείας στη Χίο είναι σε ικανοποιητική κατάσταση, αγνοώντας παντελώς τις διαμαρτυρίες των Φορέων!!

Αναδεικνύουμε τις ελλείψεις και τα προβλήματα στο νησί μας και καλούμε όλα τα Σωματεία των ΑμεΑ, νεφροπαθών, καρκινοπαθών, ΑμεΣΚΠ, Γονέων ΑμεΑ, κ.α., γενικότερα τους Φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 18 Ιούνη στην Πλατεία Βουνακίου στις 10:30πμ, στο πλαίσιο και της μεγάλης κεντρικής κινητοποίησης στην Αθήνα στο Σύνταγμα, την ίδια ημέρα.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:

 • Άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του αξονικού, μαγνητικού τομογράφου και μαστογράφου. Ενίσχυση του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.
 • Εξασφάλιση των θεραπειών και της τακτικής παρακολούθησης όλων των χρονίως πασχόντων. Πλήρη στελέχωση του Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. (πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ.) με όλο το απαραίτητο προσωπικό, όπως γιατρούς (φυσίατρο), και ειδικούς θεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ.Τα  Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. έχουν περιέλθει στη διοίκηση των γενικών νοσοκομείων, με αποτέλεσμα οι διοικήσεις να τα αποψιλώσουν, αποσπώντας το προσωπικό που χρειάζονταν, ενώ το ΚΕΦΙΑΠ της Χίου έχει καταληφθεί κατά τα ¾ με άλλες δομές και οι ειδικότητες που έφυγαν με απόσπαση δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ! Τα Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. είναι η μοναδική προνοιακή δομή στην οποία τα Α.μεΑ. θα έπρεπε να καταφεύγουν για θεραπείες.

Στελέχωση των ΚΕΠΑ, σύνδεση και συνεργασία on line με το κέντρο κοινότητας του Δήμου Χίου. Τα ΚΕΠΑ Χίου δεν έχουν ηλεκτρονικό σύστημα και ενοχλούνται που τηλεφωνούμε για να μάθουμε το πότε θα περάσουμε από ΚΕΠΑ.!!

 • Συνολική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών στο Ειδικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο και στο ΕΕΕΕ χωρίς συστεγάσεις με επαρκείς αίθουσες και μόνιμο Ειδικό Επιστημονικό και Βοηθητικό προσωπικό και ειδικότητες (ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.α.), ανάλογα με τις ανάγκες. Επιτέλους, ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου. Κανένα παιδί εκτός ειδικής αγωγής. Άμεση φροντίδα στα παιδιά που ολοκληρώνουν τα ΕΕΕΕΚ για τη συνέχιση της εκπαίδευσής τους. Όλες οι μονάδες εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, να γίνουν προσβάσιμες με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες. Ενίσχυση του θεσμού της παράλληλης στήριξης, με κρατική ευθύνη χωρίς οι γονείς να χρειάζεται να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
 • Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα κανένα πλαφόν. Κάλυψη όλου του κόστους 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.
 • Να δοθεί επίδομα σε κατηγορίες αναπήρων που έως τώρα δεν παίρνουν, όπως κωφούς, σκλήρυνση κατά πλάκας, γεροντική άνοια. Αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων που έχουν να αναπροσαρμοστούν από το 2011.
 • Στελέχωση του νοσοκομείου Χίου με όλες τις ειδικότητες ιατρών όπως Ογκολόγο, ακτινολόγο, αιματολόγο, δεύτερο νευρολόγο, φυσίατρο, Παιδοψυχίατρο, οδοντίατρο και ορθοδοντικό. Στελέχωση της ΠΦΥ.
 • Γενναία χρηματοδότηση της Α’& Β’/θμιας Υγειονομικής Περίθαλψης. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, το ΕΚΑΒ, στην εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας χωρίς δωρεάν και υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την δωρεάν εξασφάλιση των αναγκαίων τεχνολογικών βοηθημάτων. Όλα αυτά ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας, αν είναι εργαζόμενος ή άνεργος, ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, Έλληνας ή μετανάστης.
 • Να στελεχωθεί πλήρως ο Οίκος Ναύτου Χίου με νέες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού. Κανένας συνταξιούχος Ναυτικός χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πάρτε ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια

Να σταματήσει ο ιδιότυπος αποκλεισμός των νησιωτών στα νησιά!

 Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος – κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής. Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.

– Συχνότερα δρομολόγια πλοίων με σύγχρονα – ασφαλή πλοία μεταξύ των νησιών και μεταξύ νησιών – ηπειρωτικής Ελλάδας, με δραστική αύξηση των καμπινών ΑμεΑ σε όλα τα επιβατικά πλοία. Αναβάθμιση των υποδομών με σύγχρονα και ασφαλή αμαξίδια μετακίνησης, εξειδικευμένο προσωπικό, καμπίνες, αναβατόρια και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό για ΑμεΑ, χρόνιους πάσχοντες και άτομα με κινητικά και άλλα προβλήματα.

– Δραστική μείωση στο μισό των εισιτηρίων στα ακτοπλοϊκά αλλά και στα αεροπορικά εισιτήρια με ποσοστό 50% για ΑμεΑ και για συνοδό. Δωρεάν μετακίνηση εκτός νησιών για ΑμεΑ και για συνοδό για απαραίτητες ιατρικές πράξεις με βεβαίωση γιατρού και ανεξαρτήτως ποσοστού.

Οι λαοί θέλουν ειρήνη – Όχι πόλεμο

– «Εθνική υπόθεση» δεν είναι η αποστολή όπλων, για να σκοτώνονται άλλοι λαοί, να μετατρεπόμαστε σε στόχο αντίπαλων στρατοπέδων για άλλων τα συμφέροντα. «Εθνική υπόθεση» δεν είναι να ξοδεύονται δις όταν δεν δίνεται ούτε 1€ για τις ανάγκες μας στην υγεία, την Ειδική Αγωγή, όταν μετράμε πάνω από 30χιλιάδες νεκρούς από την Πανδημία. «Εθνική υπόθεση» είναι μονάχα οι ανάγκες των απλών φτωχών ανθρώπων που «πληρώνουν το μάρμαρο» και όχι οι επιδιώξεις όσων μας βάζουν στη φωτιά του πολέμου. Μπορούμε και θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και όχι να σκοτωθούμε για όσους τζογάρουν το παρόν και το μέλλον μας για τους ανταγωνισμούς τους.

– Απαιτούμε τον άμεσο απεγκλωβισμό από τα νησιά μας των προσφύγων και μεταναστών, θυμάτων των πολέμων, που βρίσκονται σε απάνθρωπες συνθήκες. Κλείσιμο των χοτ σποτ – καμία δημιουργία νέου κολαστήριου (Hot Spot) στα νησιά του Αιγαίου, όπως έχει εκφράσει ο λαός της Χίου. Ειδική μέριμνα, για τους πρόσφυγες και μετανάστες ΑμεΑ, ακρωτηριασμένους, ψυχικά ασθενείς κλπ των πολέμων, με ειδική φροντίδα στα παιδιά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΣΑμεΑ

Σύλλογος Γυναικών Χίου
Στο πλαίσιο της της Πανελλαδικής ημέρας δράσης των ΑΜΕΑ και ως συνέχεια της υποβάθμισης της υγείας μας, γεγονός που έχουμε επανειλημμένως καταγγείλει, ο σύλλογός μας συμμετέχει στην κινητοποίηση του Σαββάτου 18/6/22 και ώρα 10.30 στην πλατεία Βουνακίου και καλούμε τα μέλη μας, καθώς και όλες τις γυναίκες που παλεύουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα, να παρευρεθούν και να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που υποβαθμίζει τις ζωές μας και μας γυρνάει πίσω σε μεσαιωνικές εποχές.
ΤΟ Δ.Σ

ΣΕΣΝΟΧ

Ανταποκρινόμαστε στο αγωνιστικό κάλεσμα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου ΑμεΑ, με αιχμή την υγεία, την ειδική αγωγή, την ακρίβεια και τις ανησυχητικές εξελίξεις στα θέματα του πολέμου. Στηρίζουμε το πανελλαδικό αγωνιστικό πλαίσιο.  Αναδεικνύουμε τις ελλείψεις και τα προβλήματα των ΑμεΕΑ και της δημόσιας Υγείας στο νησί μας και καλούμε τα μέλη μας να  συμμετέχουν το Σάββατο 18 Ιούνη στην Πλατεία Βουνακίου στις10:30πμ, στο πλαίσιο και της μεγάλης κεντρικής κινητοποίησης που θα γίνει την ίδια ημέρα στην Αθήνα στο Σύνταγμα.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:

 • Πλήρης στελέχωση των δομών του νοσοκομείου με όλο το απαραίτητο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.
 • Εξασφάλιση των θεραπειών και της τακτικής παρακολούθησης όλων των χρονίως πασχόντων. Πλήρη στελέχωση του Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. με όλο το απαραίτητο προσωπικό, όπως γιατρούς (φυσίατρο), και ειδικούς θεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ. Το ΚΕΦΙΑΠ της Χίου έχει καταληφθεί κατά τα ¾ από άλλες δομές και οι ειδικότητες που έφυγαν με απόσπαση δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ!  Τα Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. είναι η μοναδική προνοιακή δομή στην οποία τα Α.μεΑ. θα έπρεπε να καταφεύγουν για θεραπείες.
 • Άμεση ενίσχυση του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Αποκατάσταση της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου και του μαστογράφου.
 • Άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και των κέντρων υγείας Χίου και Πυργίου  με προσωπικό και σύγχρονο διαγνωστικό εξοπλισμό, ώστε να συμβάλει στην πρόληψη και την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου, άλλα να μπορεί να λειτουργεί και επικουρικά σε έκτακτες περιπτώσεις.
 • Στελέχωση του νοσοκομείου Χίου με όλες τις ειδικότητες ιατρών όπως Ογκολόγο, ακτινολόγο, αιματολόγο, δεύτερο νευρολόγο, φυσίατρο, παιδοψυχίατρο, ενδοκρινολόγο, εξειδικευμένο οδοντίατρο και ανάλογο εξοπλισμό, καθώς και ορθοδοντικό.
 • Γενναία χρηματοδότηση της Α’& Β’/θμιας Υγειονομικής Περίθαλψης. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα, στην υγεία, την πρόνοια και το ΕΚΑΒ.  Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας χωρίς δωρεάν και υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και  δωρεάν εξασφάλιση των αναγκαίων τεχνολογικών βοηθημάτων. Όλα αυτά ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας, αν είναι εργαζόμενος ή άνεργος, ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, Έλληνας ή μετανάστης.

Για το ΔΣ

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Ατιτλο”-ποίημα του Τάσου Νικολόπουλου, γράφει η Τασσώ Γαΐλα
Επόμενο άρθροΛΑΣ Δ. Χίου: Οι… πράσινες ευαισθησίες της τοπικής αυτοδιοίκησης σταματάνε στον χείμαρρο Μαλαγκιώτη…