Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας δια περιφοράς, καταγγέλλει ο Π.Σ. της ΛΑΣ Γ. Αμπαζής

Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας δια περιφοράς, καταγγέλλει ο Π.Σ. της ΛΑΣ Γ. Αμπαζής

73

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, και με την ιδιότητά του, ως προέδρου της οικονομικής Επιτροπής, με παράλληλη ενημέρωση προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους περιφερειακούς συμβούλους , απευθύνει (16/9/2022) ο περιφερειακός σύμβουλος της ΛΑΣ Γιώργος Αμπαζής.

Καταλογίζει έτσι στον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη ότι:

“Με ευθύνη σας, η περιφερειακή διοικούσα αρχή -το τελευταίο διάστημα- έχει στήσει «βιομηχανία» έκτακτων, δια περιφοράς συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Β.Α. με πλήθος εισηγήσεων υποχρεώνοντας μας να τοποθετηθούμε εντός λίγων λεπτών της ώρας από τη στιγμή της αποστολής τους.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μέσα σε 5 μέρες (8,9 και 14/9) μας στάλθηκαν αδικαιολόγητα τρεις προσκλήσεις για έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση, με 10 εισηγήσεις, ενώ κάθε βδομάδα έχουμε τακτική συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής.

Η μεθόδευση αυτή από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, αποβλέπει:
• Στην υποβάθμιση της Οικονομικής Επιτροπής.
• Στην υφαρπαγή της ψήφου μας, στερώντας μας την δυνατότητα να μελετήσουμε τα θέματα, να ενημερωθούμε και να τοποθετηθούμε υπεύθυνα.
• Στο να «περάσει» σημαντικά θέματα, χωρίς συζήτηση, ώστε να μην αναδεικνύονται οι οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις τους.
• Στο να ικανοποιήσει τις ψηφοθηρικές επιδιώξεις της.

Μέσα σε 38 λεπτά να μελετήσουν φάκελο για έργο 5 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ!

Μια τέτοια εισήγηση και μάλιστα χαρακτηρισμένη ως “κατεπείγουσα”, μας στάλθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11.22΄και ζητήθηκε η ψήφος για τις 12.00 (!!!) για έργο με προϋπολογισμό 5.000.000 (!!!!) Δεδομένου ότι εκ των υστέρων μπόρεσα να ενημερωθώ για το αβάσιμο της εισήγησης, ζητώ να ξαναέλθει το θέμα για συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή διαφορετικά τροποποιώ την ψήφο μου από θετική σε αρνητική.

“Καταγγέλλω αυτή την μεθόδευση, συνεχίζει ο Γιώργος Αμπαζής.
“Δηλώνω ότι αρνούμαι να συμμετέχω σ΄ αυτή την απαράδεκτη διαδικασία της υποβάθμισης της συλλογικής λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Β.Α. καθιστώντας την ουσιαστικά νομιμοποίητή των αυθαιρεσιών και των ρουσφετιών της Περιφερειακής Αρχής.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑ. Μιχαηλίδης: για νέα εκχώρηση υπηρεσιών του Νοσοκομείου Χίου σε ιδιώτες
Επόμενο άρθροΚΑΠΗ Χίου: Δηλώσεις για εκδρομή