Αρχική Νέα Τοπικά Ολοκλήρωση εργασιών στο Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία

Ολοκλήρωση εργασιών στο Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία

102

Έτοιμος είναι πλέον ο χώρος όπου θα στεγαστεί το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης των Ατόμων με Αναπηρία στην περιοχή Νεοχώρι Χίου.

Η αναβάθμιση του κτηρίου με προϋπολογισμό 760.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020». Τους προσεχείς μήνες θα ξεκινήσει το πρόγραμμα για τον εξοπλισμό, έτσι ώστε το προσεχές φθινόπωρο να μπορέσει να λειτουργήσει.
Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, και η πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ, Σοφία Μιχάλα, επισκέφθηκαν την Τετάρτη, 26 Μαΐου, τον χώρο. Μαζί με τον γραμματέα του ΠΣΑΜΕΑ, Γιώργο Αλιάδα, μίλησαν στην ΕΡΤ Αιγαίου, κατά τη διαδικασία διοικητικής παραλαβής του έργου.

Δομή 20 ατόμων
Το Μικτό Κέντρο μπορεί να φιλοξενήσει 20 με 25 άτομα, άνω των 18 ετών. Θα αποτελεί στην ουσία τον χώρο όπου θα μπορούν να έχουν πλήθος δραστηριοτήτων οι ωφελούμενοι του προγράμματος. Θα διαθέτει γυμναστήριο, φυσιοθεραπευτήριο, λουτρά, ιατρείο, κουζίνα αλλά και χώρο γραμματειακής υποστήριξης.
Το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσει, μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, και ο εξοπλισμός του Κέντρου. Από πλευράς του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ, το προηγούμενο διάστημα έχει συνταχθεί με τη βοήθεια ειδικών η λίστα με τα απαραίτητα όργανα και μέσα που πρέπει να διαθέτει ένα τέτοιο Κέντρο.

Παράλληλα όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου, Σοφία Μιχάλα, περιμένουν να βγει η προκήρυξη για το προσωπικό, 11 συνολικά ατόμων και διαφόρων ειδικοτήτων. Στόχος είναι να λειτουργήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, επισημαίνοντας το πόσο σημαντική είναι η δημιουργία τέτοιων δομών και τη στήριξη από πλευράς τους των Ατόμων με Αναπηρία.

Τη νυν αλλά και την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή ευχαρίστησε η πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου. Ενώ από κοινού με τον αντιπεριφερειάρχη, ευχαρίστησαν το Ίδρυμα του Οίκου Αγάπης που παραχώρησε τον απαιτούμενο χώρο για τη δημιουργία της Δομής στις κτιριακές εγκαταστάσεις τις οποίες διαθέτει στο Νεοχώρι Χίου.
Η προγραμματική σύμβαση για το έργο ύψους 760.000 ευρώ είχε υπογραφεί τον Φεβρουάριο του 2018.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Archives – ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕργολάβος ξανά στην οδό Ιωάννου Χρήστου
Επόμενο άρθροΣτις νέες εγκαταστάσεις του το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Χίου