Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ομαλή η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε 145 τμήματα

Ομαλή η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε 145 τμήματα

143
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σε 145 συνολικά εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων 1 στα Ψαρά και 3 στις Οινούσσες, προσέρχονται οι ψηφοφόροι της Εκλογικής Περιφέρειας Χίου. Μεταξύ αυτών των τμημάτων ένα εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών και ένα στις Δικαστικές Φυλακές Χίου.

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους με βάση την τελευταία αναθεώρηση του Φεβρουαρίου είναι 61.672 άτομα, ενώ ενσωματώθηκαν στους ειδικούς καταλόγους ακόμα 1497. Συνολικά δηλαδή 63.169 εκλογείς που καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των 26 συνδυασμών που με 50 συνολικά υποψηφίους κατεβαίνουν στην Εκλογική Περιφέρεια της Χίου, μας είπε ο Δημοσθένης Βούκουνας- Διευθυντής του Οικονομικού- Διοικητικού Τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Χίου (video)

Στην ώρα τους έφθασαν οι εκλογικοί σάκοι, με το εκλογικό υλικό, σε όλα τα χωριά της Χίου και με τα καραβάκια της γραμμής σε Οινούσσες και Ψαρά.
Ενώ από το Γραφείο του Δήμου Χίου, δόθηκαν οι σάκοι στα εκλογικά τμήματα της πόλης της Χίου και στην Αμανή.

Σε ότι αφορά τα Ψαρά ένα μικρό πρόβλημα υπάρχει με δεδομένο ότι δεν έχει σήμα η κινητή τηλεφωνία που υποστηρίζει το τάμπλετ το οποίο έχει στη διάθεσή του ο δικαστικός αντιπρόσωπος, οπότε η αποστολή των αποτελεσμάτων θα γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο, μέσω Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Επίσης άμεση ήταν η αντικατάσταση του εκλογικού σάκου στο Εκλογικό Τμήμα του χωριού Εξω Διδύμα, όταν διαπιστώθηκε με την έναρξη των εκλογών ότι έλειπαν τα ψηφοδέλτια ενός κόμματος. Οπότε μετά την αντικατάσταση συνεχίστηκε κανονικά η ψηφοφορία.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση