Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Πανελλαδική απεργία των εκπαιδευτικών- συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Πανελλαδική απεργία των εκπαιδευτικών- συγκέντρωση διαμαρτυρίας

111

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί στον Οίκο Χίου Διδασκάλου των εκπαιδευτικών και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.00 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την ΕΛΜΕ, συμμετέχει σήμερα και η Χίος στην 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση του εκπαιδευτικού κλάδου.

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Χίου
Το ΥΠΑΙΘ μετά τη συντριπτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ την προηγούμενη σχολική χρονιά, νομοθέτησε πρωτοφανείς απειλές για κυρώσεις, ελπίζοντας στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών για να σταματήσουν την απεργία. Όταν συνειδητοποίησε ότι ο κλάδος δεν σκύβει το κεφάλι ούτε υπό την έωλη απειλή των κυρώσεων αποφάσισε να σύρει και πάλι τον κλάδο στα δικαστήρια για να απαγορεύσει το δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία.

Μετά τις απανωτές ήττες του, έφτασε δε στο σημείο να δώσει εντολή στην αστυνομία να απαγορεύσει ακόμα και την ειρηνική διαδήλωση των εκπαιδευτικών και να τους επιτεθεί με αύρες, χημικά και βία. Ταυτόχρονα, επιστράτευσε τα συστημικά ΜΜΕ, προκειμένου να κατασυκοφαντήσει τους εκπαιδευτικούς.
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που αντέδρασαν και αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση δέχεται ο κλάδος και το δημόσιο σχολείο. Τους συναδέλφους που δε φοβήθηκαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι στις κυβερνητικές απειλές και μαζικά συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, οδηγώντας το υπουργείο σε μια «ομολογία» ήττας προσφεύγοντας εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα στα δικαστήρια προκειμένου να βγει η απεργία μας καταχρηστική. Αποδεικνύεται δυστυχώς για άλλη μία φορά ότι το κράτος είναι αποτελεσματικό και ταχύτατο όταν είναι να χτυπήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα όποιου τολμήσει να σηκώσει το κεφάλι.
Την προσεχή Δευτέρα η ΟΛΜΕ (με την ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ) και η ΔΟΕ κήρυξαν 24ωρη απεργία ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, στην κατασυκοφάντηση του κλάδου, στον πρωτοφανή αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την καταστολή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν :

• τη μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 11/10.
μια δυναμική απάντηση στις μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ και στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης του αγώνα μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΔΕ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 12:00.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΓ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 11/10/2021.

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ στέκεται για άλλη μια φορά στο πλευρό των εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Β/θμιας στο δίκαιο αγώνα τους ενάντια στην αντιδραστική, αντιεκπαιδευτική – χειραγωγική αξιολόγηση και την μάχη τους για την υπεράσπιση του Ενιαίου Δημοσίου και Δωρεάν χαρακτήρα του Σχολείου στη χώρα μας.
Ενημερώνει τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 11 του Οκτώβρη πραγματοποιείται κανονικά. Καμιά σχέση δεν έχει αυτή η απεργία με την αγωγή της κ. Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ, που εκδικάστηκε σήμερα και αφορά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.
Καλούμε τους συναδέλφους, τα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών και όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της Δευτέρας και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 11/10 και ώρα 11:00π.μ. κάτω από τον Οίκο Χίου Διδασκάλων.
Καμία πίεση και απειλή από την πλευρά του Υπουργείου δε θα γίνει αποδεκτή.
Για την ΕΓ του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Aγώνες: 500 αθλητές, 49 σωματεία από 16 νησιά
Επόμενο άρθροΕγκαινιάστηκαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της “ΚΙβωτού του Κόσμου- Αιγαίου”