Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Πανσέληνος – αρχαιολογικοί χώροι και εκδηλώσεις (video)

Πανσέληνος – αρχαιολογικοί χώροι και εκδηλώσεις (video)

203

Εξι αρχαιολογικοί χώροι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως της πανσελήνου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει και φέτος πανελλαδικά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Βυζαντινό Μουσείο στην πλατεία της πόλης της Χίου (Μετζητιέ Τζαμί), το Παλάτι Ιουστινιάνι και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο της Χίου θα είναι ανοικτά.
Επίσης ο Πύργος του Πιτυούς με υπέροχη θέα μέχρι τα μικρασιατικά παράλια και ο αρχαιολογικός χώρος του Εμπορειού θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό από τις 8.00 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, μας λέει η διευθύντρια Αρχαιολογίας Χίου Ολγα Βάσση.

Ο έκτος αρχαιολογικός χώρος είναι στο «Αρχοντίκι» Ψαρών, όπου με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών θα πραγματοποιηθεί συναυλία έντεχνης μουσικής με την Πηνελόπη Γκίκα στο τραγούδι και τον Κωνσταντίνο Μπογιατζή στο πιάνο (9.00-11.00 μ.μ.).

Δήμος Οινουσσών και Σύλλογος Αστρονομίας
Εξάλλου ο Δήμος Οινουσσών διοργανώνει σήμερα στις 9.00 μ.μ. τη θεατρική παράσταση “Lemon” στην πλατεία Ναυτικού Ομίλου, με ελεύθερη είσοδο.
Ενώ στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Αστρονομίας, ο Σύλλογος Αστρονομίας Χίου, διοργανώνει από τις 7.30 μ.μ. στον Βοτανικό Κήπος Νενήτων, δράση για παιδιά και μεγάλους με τηλεσκόπιο: «Υπερπανσέληνος, Κρόνος και διάττοντες Περσείδες».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧωρίς νερό σήμερα στη Βολισσό, λόγω εργασιών ΔΕΔΔΗΕ
Επόμενο άρθροΣτη Χίο η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη για εγκαίνια παλαιοχριστιανικού Ναού