Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Παρά τα κλειστά Πανεπιστήμια- κινητοποιήσεις Φοιτητών Πανεπιστημίου Αιγαίου

Παρά τα κλειστά Πανεπιστήμια- κινητοποιήσεις Φοιτητών Πανεπιστημίου Αιγαίου

282

Με δυναμικό συλλαλητήριο απάντησαν φοιτητές- μαθητές-εκπαιδευτικοί της Σύρου ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης!
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου κλιμακώνουν τον αγώνα τους, παρόλο που από πέρυσι το Μάρτιο τα μαθήματα και οι εξετάσεις γίνονται on line.

Φοιτητές- μαθητές -εκπαιδευτικοί από τη Σύρο πραγματοποίησαν μαζική, μαχητική πορεία στην Ερμούπολη την Πέμπτη 4 Φλεβάρη συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που είχαν αποφασίσει την προηγούμενη βδομάδα.
Το συλλαλητήριο αποτελεί κλιμάκωση των δράσεων που είχαν αποφασίσει μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων. Στήριξαν και συμμετείχαν η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και άλλα σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων, το15μελές του ΓΕΛ Ερμούπολης, δεκάδες άλλοι μαθητές από τα σχολεία.

Με τα συνθήματα τους, με τα πανό τους που έγραφαν:
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως. Όχι σε πειθαρχικά και αστυνομία” έδειξαν την αντίθεση τους απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στην επιλογή της να παραμένουν τα Πανεπιστήμια εδώ και ένα χρόνο κλειστά! Οι συμμετέχοντες τηρούσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι είναι εφικτό να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο με ασφάλεια

Η πορεία έφτασε στο Νοσοκομείο της Σύρου όπου τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων χαιρέτισαν την πορεία και ανέδειξαν τη σημασία του αγώνα που συνδέει τα δίκαια αιτήματα για Παιδεία και Υγεία, ότι αυτός ο αγώνας τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν τη μάχη που δίνουν και αυτοί.


Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αντιδράσεις από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στα άλλα νησιά.
Η Επιτροπή Αγώνα φοιτητών Ρόδου πραγματοποίησε το Σάββατο κινητοποίηση στο χώρο του Πανεπιστήμιου στα πλαίσια δράσεων που έχουν αποφασίσει.
Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Μαθηματικού Σάμου πραγματοποίησε επίσης το Σάββατο σύσκεψη διαδικτυακά, για να συντονίσουν όλοι μαζί οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου Αιγαίου τα επόμενα βήματα του αγώνα τους μπροστά στη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.
Όπως σημειώνουν στο Δελτίο Τύπου “Δεν είμαστε μόνοι μας! Έχουμε στο πλευρό μας όλους τους συμφοιτητές μας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε όλη τη χώρα, που νιώθουν τα ίδια άγχη και την ίδια αγανάκτηση με εμάς. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι όλοι οι φοιτητές, από όπου και αν βρίσκονται, μπορούν ενωμένοι με τα κοινά τους αιτήματα να μπουν εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης που χτυπάνε τις σπουδές μας.”

Για πληροφορίες σχετικά με τη σύσκεψη: fsylogos@math.aegean.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιπλή επιτυχία στα Καρδάμυλα της Αστυνομίας: Συνελήφθησαν για καλλιέργεια- εμπόριο χασίς
Επόμενο άρθροΕπιτροπή πολιτών- αιρετών: Όχι σε νέα Δομή προσφύγων – μεταναστών και έτοιμοι για κινητοποιήσεις