Αρχική Νέα Τοπικά Παραίτηση του αντιδημάρχου Χάρη Μπουρνιά στο Δήμο Χίου

Παραίτηση του αντιδημάρχου Χάρη Μπουρνιά στο Δήμο Χίου

342

Σε υποβολή παραίτησης από τη θέση του αντιδημάρχου επί των οικονομικών του Δήμου Χίου προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Χάρης Μπουρνιάς. Οι τελευταίες αποφάσεις του Δημάρχου σχετικά με τη δομή του Δήμου και οι περιορισμένες αρμοδιότητες που θα είχε πλέον, φαίνεται ότι τον οδήγησαν να υποβάλλει την παραίτησή του.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Μπουρνιάς είχε δεχτεί πολλές φορές δημοσίως τα εύσημα του δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, για τη διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων του Δήμου, γεγονός που προξενεί εντύπωση αν είναι αυτός ο μόνος λόγος της παραίτησης του.
Αυτή ήλθε εξάλλου σε μία μέρα με έντονη τοπική επικαιρότητα σε ότι αφορά στο θέμα του προσφυγικού- μεταναστευτικού και της δομής για πρόσφυγες και μετανάστες.
Μετά την επιστολή 4 Αντιπεριφερειαρχών που προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου προς τον υπουργό Μετανάστευσης, για να γίνει σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου και να κλείσει το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και την πρόσκληση σε διάλογο από πλευράς Υπουργού, υπήρξε και δελτίο τύπου του Δήμου Χίου που επικροτεί την πρόταση αυτή.
«Οι σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου για το μεταναστευτικό οδηγούν σε εξελίξεις και πιθανόν να μην θέλουν διαφορετική φωνή μέσα στη Δημοτική Αρχή, αφού γνωρίζουν ότι ο αντιδήμαρχος έχει ταχθεί εναντίον νέας δομής», μας σχολίασαν από το περιβάλλον του κ. Μπουρνιά, που έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα προχωρήσει και σε ανεξαρτητοποίησή του.

ΠΗΓΗ: voreioaigaio.ert.gr/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήμος Χίου: “σοβαρή συζήτηση χωρίς λαϊκισμούς” για δομή προσφύγων- μεταναστών
Επόμενο άρθροΜια γυναίκα αναστάτωσε το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου