Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Παρούσα η Χίος στο 3ο Συνέδριο της Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας

Παρούσα η Χίος στο 3ο Συνέδριο της Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας

324

Στην Κύπρο, στο 3ο Συνέδριο της Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας, σε μια θεματική με ιδιαίτερη αναφορά στον Όμηρο είναι επίσημα προσκεκλημένοι ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος και ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.
Προσκεκλημένοι του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Κωνσταντίνου Χαμπιαούρη, που πέρυσι το καλοκαίρι πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Χίου και το συγκεκριμένο συνέδριο , «είναι μια ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου με τη Χίο, με κέντρο αναφοράς τον Όμηρο», όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου του Δήμου Χίου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος, μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών θα επισκεφθούν τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο.
Επιπρόσθετα υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις του Δημάρχου Χίου με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, τον Δήμαρχο Λεμεσού και τον Δήμαρχο Κερύνειας, με την οποία είναι αδελφοποιημένη η Χίος.
Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω συνέδριο βρίσκεται και o πρώην βουλευτής Χίου και πρώην υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιχείρηση εντοπισμού 2 προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή Μυρσινιδίου Χίου
Επόμενο άρθροΠανελλαδικές εξετάσεις 2019: 7 Ιουνίου τα Γενικά- 6/6 τα ΕΠΑΛ