Αρχική Νέα Τοπικά Πάσχα ’22: Εξώδικη δήλωση κατοίκων για ρουκετοπόλεμο- σχόλιο Δημάρχου

Πάσχα ’22: Εξώδικη δήλωση κατοίκων για ρουκετοπόλεμο- σχόλιο Δημάρχου

144

Δυναμιτίζεται για μια ακόμη χρονιά το θέμα της διεξαγωγής του εθίμου του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου, με την εξώδικη δήλωση 11 κατοίκων της περιοχής προς τον Δήμο Χίου και τον Διοικητή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, ενώ κοινοποιείται και προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Οι συγκεκριμένοι κάτοικοι, καλούν τους προαναφερόμενους να προβούν «…σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες κατά τις αρμοδιότητες σας ώστε να μην λάβει χώρα η προδήλως παράνομη και επικίνδυνη για τις ζωές μας και τις περιουσίες μας διεξαγωγή του «εθίμου» της εκτόξευσης των ρουκετών».
Και αυτό γιατί όπως αναφέρουν:
«Και φέτος, όπως και επί σειρά ετών, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς τις αρμόδιες δημοτικές και αστυνομικές αρχές, θα εξαναγκαστούμε, όπως όλα δείχνουν, να υποστούμε τις σοβαρές συνέπειες ενός ακραία επικίνδυνου για τις ζωές και τις περιουσίες μας, όσο και παράνομου, «εθίμου».

Δήμαρχος Χίου:
Λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία της περιουσίας και της ανθρώπινης ζωής


Στην ερώτηση που τέθηκε στο Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, για το θέμα του εξωδίκου, ο Δήμαρχος Χίου απάντησε:
“Σε ότι έχει να κάνει με ένα έθιμο που έρχεται από ένα αιώνα πριν, αυτό το οποίο κάνουν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές είναι να ασχολούνται με την προστασία της περιοχής, των ιδιοκτησιών και των υλικών ζημιών και με αυτό τον τρόπο κάνουν ότι δύναται για να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή.
Από αυτό το σημείο και πριν, εμείς δεν έχουμε κάποια σχέση. Νομίζω είναι κατανοητό αυτό που λέω. Και βέβαια υπάρχει έγγραφο από την εισαγγελία να λάβουμε μέτρα για την προστασία της περιουσίας και της ανθρώπινης ζωής. Αυτό λοιπόν πράττουμε μέσα από σύννομες διαδικασίες. Δεν έχουμε σχέσεις ούτε με κείνους που το κάνουν, ούτε έχουμε σχέση με τα παιδιά που ασχολούνται με ένα έθιμο ριζωμένο ανά τους αιώνες».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ (Σ.Σ. έχει αφαιρεθεί η πρώτη σελίδα με τα ονόματα)

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟ, 15042022
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Ε.Ε απαγορεύει και την μπλε ρώσικη γάτα!, γράφει η Τ. Γαΐλα
Επόμενο άρθροΚοινότητα Βολισσού: Καταγγελία για φόλες