Αρχική Νέα Τοπικά Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το φράγμα Κόρης...

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το φράγμα Κόρης Γεφύρι

24

Αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ότι αφορά στη συνέχιση των εργασιών στο ημιτελές φράγμα Κόρης Γεφύρι στη Χίο, βλέπει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρης.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνου και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, ο κ. Μουτζούρης εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία για την τύχη του έργου, αφού αν και έχουν περάσει 2,5 μήνες από την κατάθεση του σχετικού πορίσματος Επιστημονικής Επιτροπής εντούτοις το Υπουργείο δεν έχει πάρει θέση.
«Το υπουργείο έκανε μια επιτροπή, από δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου, άξιους συναδέλφους για να εξετάσουν την ανθεκτικότητα του φράγματος. Η έρευνα παρά τις δυσκολίες λόγω του κορονοϊού έγινε και ολοκληρώθηκε πριν 3 μήνες.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης στις 10/11/19 ενημερώνεται για τα δύσκολα σημεία του φράγματος

Αναπάντητα τα αιτήματα
«Σας είχαμε ανακοινώσει ότι τα πορίσματα ήταν θετικά. Φαινόταν ότι το φράγμα αντέχει. Αλλά παρόλα αυτά ο κύριος του έργου, που είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα πρέπει να αποδεχτεί ή να απορρίψει το πόρισμα», σημείωσε ο Κώστας Μουτζούρης.
Σημείωσε δε ότι στα έγγραφα τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, στις 22 Απριλίου όσο και σε δικό του στις 11 Μαΐου το υπουργείο δεν έχει απαντήσει.
«Ας μην το πω ολιγωρία, αλλά μια αδράνεια του υπουργείου», σημείωσε ο κ. Μουτζούρης και πρόσθεσε: “Αυτοί κατασκεύασαν το φράγμα , περιμένουμε σύντομα απόφαση- απάντηση από το υπουργείο», τονίζοντας ότι είναι ένα έργο που το είχαν προαναγγείλει προεκλογικά και θέλουν να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.
Μετά από σχετική ερώτηση που θέσαμε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου σημείωσε ότι θα ενημερώσει σχετικά και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου της Ν.Δ., Νότη Μηταράκη για τη μη απάντηση από πλευράς Υπουργείου.
Αυτό που ζητείται επίσης από το υπουργείο, εφόσον εγκριθεί το επιστημονικό πόρισμα, είναι να εκτιμηθεί το κόστος των εργασιών που προτείνονται με βάση το τεύχος αξιολόγησης και να εξασφαλιστούν οι αντίστοιχες πιστώσεις για την υλοποίησή τους.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες του Έθνους, του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου
Επόμενο άρθροΣυνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου