Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Αν. Αττική

Καλύτερη η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Αν. Αττική

94

Καλύτερη είναι σήμερα το πρωί η κατάσταση στο μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.
Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις, ενώ όλα τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης ξεκίνησαν τις ρίξεις με το πρώτο φως της ημέρας, λίγο μετά τις 06:00 το πρωί.

Οι άνεμοι κόπασαν την νύχτα και δεν υπήρξε καμία σημαντική αναζωπύρωση.
Ωστόσο, η Πυροσβεστική θα εκτιμήσει την εικόνα καλύτερα, με το πρώτο φως της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο Καπανδρίτι, που έφτασε χθες η φωτιά, στον Κάλαμο και στον Βαρνάβα υπήρξαν μικροεστίες που όμως αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.
Το πρόβλημα εντοπιζόταν σε μια χαράδρα κοντά στην Αγία Κυριακή, αλλά ήταν θετικό ότι η πυρκαγιά δεν έφτασε στην Εθνική Οδό. Στο σημείο που πήγε να ξεφύγει, οι πυροσβέστες, δίνοντας τιτάνια μάχη, κατάφεραν να τη σβήσουν, αλλά το μέτωπο έφτασε στα 500 μέτρα από την Εθνική.
Στις περιοχές παραμένουν 85 οχήματα της Πυροσβεστικής με 220 πυροσβέστες, 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 100 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Συγκρατημένη αισιοδοξία»
Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η σημερινή θα είναι μια καλύτερη ημέρα για τη φλεγόμενη Ανατολική Αττική εξέφρασε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, τονίζοντας ότι οι πρωινές ώρες θα είναι κρίσιμες.
Ο κ. Καπάκης διευκρίνισε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός με τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, η οποία από την πρώτη στιγμή δημιούργησε τεράστια προβλήματα που κατέληξαν σε μεγάλη καταστροφή.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: TVXS.GR

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά στην Αγ. Παρασκευή Καρυών- άμεση επέμβαση, τραυματισμός πυροσβέστη, προσαγωγή υπόπτου
Επόμενο άρθροΒιβλιοπαρουσίαση: «Πρωτέας και Λεβιάθαν» (εκδόσεις Αλεξάνδρεια) στη βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗΣ