Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Προφεστιβαλική στη Χίο για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Προφεστιβαλική στη Χίο για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

152

Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, καταξιωμένοι σολίστες απ’ όλο τον κόσμο
δίνουν φέτος ραντεβού για πρώτη φορά και στην Χίο.
Με προφεστιβαλική εκδήλωση την Πέμπτη, 8 Ιουνίου στις 7.45 μ.μ. στο Κτήμα “Citrus – Άρωμα Μνήμης” και με δωρεάν είσοδο.
Η εναρκτήριος συναυλία της φετινής γιορτής της κλασικής μουσικής του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, σημειώνεται στο δελτίο τύπου, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά στο νησί της Χίου, διευρύνοντας την εμβέλεια του Φεστιβάλ και χαρίζοντας μαγικές μουσικές στιγμές σε όλο το Βόρειο Αιγαίο.
Σε μια μοναδική μουσική συνάντηση στο Κάμπο της Χίου – με ελεύθερη είσοδο για όλους – η Ελένε Μεϊπεριάνι, με το βιολί της, η Γιοχάννα Ρούππερτ, με τη βιόλα της και ο Φρήντριχ Τήλε, με το βιολοντσέλο του, θα μας ταξιδέψουν προς τον μουσικό κόσμο του ΔΙΑ-ΛΟΓΟΥ μέσα από τα έργα των Ερν φον Ντόχνανυι, Μωρίς Ραβέλ, Ρόμπερτ Φουξ και Γκίντεον Κλάιν, αγγίζοντας τη νόηση και το συναίσθημα των παρευρισκομένων.
Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, οι οποίες γίνονται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, θα συνεχιστούν στη Λέσβο μέχρι τις 12 Αυγούστου, όπου οι φίλοι του Φεστιβάλ θα ανακαλύψουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς της περιοχής μέσα από τις συναυλίες και τις περιηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες τοποθεσίες και στο βυζαντινό κάστρο του Μολύβου όπου θα πραγματοποιηθεί το κυρίως πρόγραμμα, 16 – 19 Αυγούστου.
Το ΔιΦεΜΜ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας ΒΑ Αιγαίου και έχει την υποστήριξη της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, της Γαλλικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Πανεπιστημίου του Agder και του ΕΟΤ.

Διαφήμιση