Αρχική Νέα Τοπικά Μόνη λύση το “18” απάντηση τεσσάρων, μετά από έκτακτη σύσκεψη για ΠΡΟΚΕΚΑ

Μόνη λύση το “18” απάντηση τεσσάρων, μετά από έκτακτη σύσκεψη για ΠΡΟΚΕΚΑ

182

Σε έκτακτη σύσκεψη προχώρησαν το Σάββατο 1η Ιουλίου οι 4 εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινοβουλίου, όπου τονίζουν πως παραμένει κοινή γραμμή θέσης και άποψης η δημιουργία στη θέση «18» του Προαναχωρησιακού Κέντρου Προσφύγων και Μεταναστών (ΠΡΟΚΕΚΑ) και η αντίθεση για δημιουργία του Κέντρου στους Ολύμπους.
Είχε προηγηθεί η επιστολή του αναπληρωτή υπουργού κ. Τόσκα, που άφηνε ανοικτό το θέμα της επιλογής των Ολύμπων εφόσον ναυαγήσει το σχέδιο για το «18» και η ανταπάντηση του Δημάρχου Μ. Βουρνού.
Η κοινή δήλωση Βουλευτών (Αν. Μιχαηλίδη, Ν. Μηταράκη), Δημάρχου (Μ. Βουρνού) και Αντιπεριφερειάρχη Χίου (στ. Κάρμαντζη)είναι η ακόλουθη:

Κατά τη σύσκεψη του Σαββάτου 1ης Ιουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου μεταξύ των κ.κ Βουλευτών, Δημάρχου και Αντιπεριφερειάρχη Χίου επιβεβαιώθηκαν εκ νέου τα πιο κάτω τα οποία θα τεθούν σε συνάντηση που θα επιδιώξουμε με τα δύο συναρμόδια Υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη:
1. Εξακολουθεί και παραμένει κοινή γραμμή πλεύσης και άποψης η δημιουργία στο “18” μιας και μόνης συνολικής φυλασσόμενης δομής για όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες μέσα στην οποία θα δημιουργηθεί ΠΡΟΚΕΚΑ για τους προοριζόμενους να επιστρέφουν.
2. Στη νέα δομή που θα πρέπει να σχεδιαστεί ολοκληρωμένα θα μεταφέρονται σταδιακά οι υπάρχουσες δομές Σούδας ΒΙΑΛ κλπ.
3. Εξακολουθούμε να είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε άλλη σκέψη που έχει διατυπωθεί για δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στους Ολύμπους.

 

Διαφήμιση