Αρχική Νέα Τοπικά Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχηµάτων και παραµονής εκδρομέων σε δάση της Χίου

Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχηµάτων και παραµονής εκδρομέων σε δάση της Χίου

145

Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχηµάτων και παραµονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, είναι σε ισχύ από τις 13 Αυγούστου με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.
Η απαγόρευση είναι σε ισχύ μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31/10/2018 από τις 9.00 το βράδυ μέχρι το πρωί στις 6.00 για τις περιοχές της Βόρειας Χίου :
α. Γιαννάκι – Ταυρί – Αψηλές
β. Αψηλές – Λίμνη
γ. Ρείκια – Αγ. Παρασκευή
H παραπάνω απαγόρευση θα ισχύει στις περιπτώσεις που ο ηµερήσιος χάρτης κινδύνου πυρκαγιών που δηµοσιεύεται στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), παρουσιάζει για τις περιοχές που εφαρµόζεται η απαγόρευση κατάσταση κινδύνου 3 (υψηλή), 4 (πολύ υψηλή), ή 5 (κατάσταση συναγερµού).
Η πραγµατοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις προαναφερόµενες περιοχές, κατά τη διάρκεια των ωρών απαγόρευσης, απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα µέτρα πυρασφάλειας, που από αυτή κρίνονται αναγκαία.
H εφαρµογή της απόφασης ανατίθεται στις κατά τόπους Αστυνοµικές Αρχές, στις ∆ασικές και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες µε περιοχή ευθύνης τους ∆ήµους των αντίστοιχων περιοχών.
Οι τοπικές οµάδες πυρασφάλειας, πρέπει να εντάξουν στις περιπολίες τους & τις περιοχές όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν εκδήλωση πυρκαγιάς.
Οι παραβάτες της απαγόρευσης διώκονται και τιµωρούνται συµφώνα µε το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Διαφήμιση