Αρχική Νέα Τοπικά Πρόσφυγες- μετανάστες σε περιοχή του Καρφά, οδηγήθηκαν στη δομή καραντίνας

Πρόσφυγες- μετανάστες σε περιοχή του Καρφά, οδηγήθηκαν στη δομή καραντίνας

196

27/9/20: Ακόμα 4 πρόσφυγες- μετανάστες μεταφέρθηκαν στη δομή καραντίνας της Λευκωνιάς, μετά την παρουσίαση τους στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ το απόγευμα του Σαββάτου, 26/9/20.
Μέχρι και το πρωί της Δευτέρας, πάντως δεν έχει εκδοθεί κάποιο δελτίο τύπου από τις αρμόδιες αρχές για τον ακριβή αριθμό προσφύγων- μεταναστών που έφτασαν στη Χίο το πρωί του Σαββάτου.

26/9/20: Στη δομή καραντίνας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στην περιοχή Λευκωνιά της Χίου, μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί 16 πρόσφυγες- μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά που σήμερα το πρωί με φουσκωτή βάρκα βγήκαν στην θαλάσσια περιοχή του Καρφά.
Μέσω του Γραφείου του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, επιβεβαιώθηκε εν τω μεταξύ ότι τα συγκεκριμένα άτομα μεταφέρθηκαν ήδη στη δομή καραντίνας.

Οι πρωινές πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 25 άτομα που έφτασαν με φουσκωτό σκάφος στις 7.00 περίπου το πρωί το Σάββατο, 26/9/20, και εν συνεχεία διασκορπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Καρφά, οπότε είναι πιθανό να αυξηθεί ο αριθμός των νεοεισερχομένων.
Να σημειωθεί ότι είναι οι πρώτοι πρόσφυγες- μετανάστες που από την 1η Μαρτίου έχουν φτάσει στη Χίο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτηρίζουμε Καρδίτσα, συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Δ. Χίου
Επόμενο άρθροΕυρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση- Η δια βίου μάθηση»