Αρχική Απόψεις Aρθρα Προσφυγικό: Αναζητείται λίγη ανθρωπιά, του Ν. Ροδίτη

Προσφυγικό: Αναζητείται λίγη ανθρωπιά, του Ν. Ροδίτη

107

Καλώς σας βρήκαμε φίλες και φίλοι! Μετά την ανάπαυλα που κάναμε, είμαστε και πάλι μαζί σας για τέταρτη συνεχή χρονιά εδώ στο ‘’ΚΑΡΦΙ’’!
Πρώτο θέμα της σεζόν επιλέξαμε να είναι το άλυτο ζήτημα του προσφυγικού θέματος, με ευαισθησία και αγάπη όμως γι’αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους που είναι θύματα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων που ως συνέπεια έχει να φύγει τόσος κόσμος από την πατρίδα του. Όμως έρχονται στα νησιά μας και εγκλωβίζονται σ’αυτά, με μη καλά αποτελέσματα γιατί υποφέρουν αυτοί οι άνθρωποι που ζουν σε άθλιες συνθήκες αλλά και επειδή δίνει τροφή στην ακροδεξιά ατζέντα αυτή η κατάσταση…

ΚΑΡΦΙ από το Αιγαίο
του Νίκου Ροδίτη
αναδημοσίευση από το ΚΑΡΦΙ, 29/9/2018

Σε μια πρόσφατη σχετική ανακοίνωση το γραφείο τύπου του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής: ‘’Οι καταγγελίες των “Γιατρών χωρίς σύνορα”, όπως και άλλες καταγγελίες φορέων, οργανώσεων, του ΚΚΕ, αποδεικνύουν την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ταύτισή της με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. Δείχνουν επίσης τις ολέθριες συνέπειες της συμφωνίας ΕΕ-κυβέρνησης-Τουρκίας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση, αν της έχει απομείνει ίχνος ευαισθησίας, εδώ και τώρα να κλείσει τη Μόρια και όλα τα ΚΥΤ (hotspots) των νησιών. Να μεταφερθούν άμεσα στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας, οι αιτούντες άσυλο, με προτεραιότητα στους ανηλίκους, έγκυες γυναίκες, ΑΜΕΑ, γενικά τις λεγόμενες «ευάλωτες» ομάδες, με προοπτική τη γρήγορη μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους. Όλες οι διαδικασίες κατάθεσης των αιτημάτων τους να γίνονται στην ηπειρωτική Ελλάδα. Να επιταχυνθούν οι οικογενειακές επανενώσεις, χωρίς τα απάνθρωπα και απαράδεκτα μηνιαία όρια και πλαφόν και να μην εφαρμοστεί η συμφωνία που υπέγραψε με τη Γερμανία για επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία.’’.

Διαφήμιση