Αρχική Νέα Τοπικά Προσκυνηματικό τρέξιμο προς την Αγία Μαρκέλλα

Προσκυνηματικό τρέξιμο προς την Αγία Μαρκέλλα

250

Ο Σύλλογος Υγείας Χίου- Chiosrunning διοργανώνει προσκυνηματικό τρέξιμο- περίπατο προς την Αγία Μαρκέλλα.
Ονομάζοντας την εκδήλωση «Αγιαμαρκέλλεια 2022» καλεί τα μέλη του, αλλά και όποιον επιθυμεί να πάρει μέρος στην εθιμοτυπική αυτή διαδρομή, ενώ την αφιερώνει στην υγεία μέλους του που όπως σημειώνει δοκιμάζεται.

Να σημειώσουμε ότι στη Χίο την παραμονή το βράδυ της εορτής της πολιούχου του νησιού Αγίας Μαρκέλλας (στις 22 Ιουλίου) είθισται πεζή να φθάνουν προσκυνητές από την πόλη της Χίου και άλλες περιοχές στο προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας στη Βορειοδυτική Χίο.

Ο Σύλλογος Υγείας Χίου στοχεύει φέτος να οργανώσει καλύτερα αυτή τη διαδρομή, ναυλώνοντας και λεωφορείο ώστε να μεταφέρει τα άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή είτε απευθείας στο προσκύνημα είτε στα ενδιάμεσα της διαδρομής, και μετά να συνεχίσουν την πεζοπορία. Οι ενδιάμεσες στάσεις θα γίνουν στο Χωριό της Κιβωτού του Κόσμου στο Αίπος και στη Διασταύρωση της Επαρχιακής οδού Πιτυούς- Βολισσού.

Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει από το Δημαρχείο Χίου στις 7.00 μ.μ. την Πέμπτη 21/7 και η επιστροφή θα γίνει από την Αγία Μαρκέλλα στις 2.30 π.μ.- ξημερώματα- της Παρασκευής 22 Ιουλίου.

Επίσης ο σύλλογος θα έχει φροντίσει για την τροφοδοσία με νερά και μπανάνες ανά 5 χλμ. τους περιπατητές- δρομείς.

Στις οδηγίες ασφαλείας προς τους δρομείς σημειώνεται ότι πρέπει να φροντίζει ο κάθε δρομέας για το ρουχισμό του να είναι ορατός στη νύχτα, να κρατά φακό στο χέρι ή να χρησιμοποιεί φακό κεφαλής, να έχει ισοτονικά και διατροφικά βοηθήματα που ο καθένας επιθυμεί.

Ιδιαίτερη προσοχή εφιστά το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου και προς τους οδηγούς των αυτοκινήτων, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να προσέχουν ιδιαίτερα τους πεζούς προσκυνητές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑσημένιο μετάλλιο για την Ε. Ιωσηφίδου στους πανευρωπαϊκούς παρά-αγώνες Νέων
Επόμενο άρθροΔήμος Χίου: Αγονες οι προκηρύξεις για στελέχωση πυροφυλακίων