Αρχική Νέα Τοπικά Προσλήψεις, στελέχωση ιατρείων, υποδομές στη συνάντηση Α. Μιχαηλίδη με Υπουργό Υγείας

Προσλήψεις, στελέχωση ιατρείων, υποδομές στη συνάντηση Α. Μιχαηλίδη με Υπουργό Υγείας

162

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Ο Υπουργός ζήτησε σφαιρική ενημέρωση για την κατάσταση των δομών υγείας στο νομό Χίου και η συζήτηση έγινε επί μιας ευρείας γκάμας θεμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής επισήμανε την ανάγκη επισκευών που χρήζει η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου καθώς και τα γενικότερα ζητήματα που προκύπτουν από την μη παραλαβή του έργου βάσει της μελέτης κατασκευής του.
Εν συνεχεία, συζητήθηκε ο τρόπος διασφάλισης της απρόσκοπτης συνέχισης παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης του νοσοκομείου μέσω ατομικών συμβάσεων. Συζητήθηκαν ζητήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου, καθώς και η ανάγκη πρόσληψης γενικού γιατρού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού.
Τέθηκε, επίσης, το θέμα της ανέγερσης νέου ιατρείου στα Ψαρά και η επίσπευση της διαδικασίας για την έγκριση της μελέτης σκοπιμότητας του έργου από το Υπουργείο.
Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι άμεσα θα γίνει επαναπροκήρυξη των θέσεων γιατρών στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), για τη λειτουργία των οποίων παραμένει ισχυρή η πολιτική βούληση του Υπουργείου.
Και καταλήγει το δελτίο τύπου του Αν. Μιχαηλίδη:
«Διαπιστώθηκε ότι η μέριμνα του Υπουργείου για τις υγειονομικές ανάγκες στη Χίο είναι δεδομένη, έχοντας υπόψη τις πρόσφατες προκηρύξεις 8 θέσεων γιατρών στο Νοσοκομείο (οι 4 για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) και 6 θέσεων αγροτικών γιατρών, καθώς και την προμήθεια νέου, πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου για το ΕΚΑΒ Χίου.
Ο Υπουργός εξεδήλωσε, τέλος, το ενδιαφέρον του να επισκεφθεί τη Χίο με σκοπό να διαμορφώσει από κοντά άποψη για το προσφερόμενο έργο και τις ανάγκες των υγειονομικών υπηρεσιών και του προσωπικού τους».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ Χίου, πολιτική εκδήλωση με Αν. Κοτσακά
Επόμενο άρθροΣτα νησιά για το προσφυγικό ο Δημήτρης Βίτσας, Παρασκευή στη Χίο