Αρχική Νέα Τοπικά Πρόταση για συντονιστικό όργανο για το covid-19 από Ιατρικό Σύλλογο Χίου (video)

Πρόταση για συντονιστικό όργανο για το covid-19 από Ιατρικό Σύλλογο Χίου (video)

267

Την έλλειψη συντονιστικού οργάνου που θα διαχειρίζεται τα θέματα που άπτονται του κορονοϊού σε επίπεδο νομού, επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου (15/9/20) του Ιατρικού Συλλόγου Χίου.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιάννης Μανάρας, τόνισε ότι ο σύλλογος είναι έτοιμος να συμμετέχει σε ένα τέτοιο όργανο για την πιο οργανωμένη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η γραμματέας του συλλόγου- ειδική παθολόγος Ευτυχία Μυτιληναίου, έκανε αναφορά στο θέμα της τήρησης των κανόνων μάσκα, αποστάσεις και αποφυγή κοινών αντικειμένων στη μαθητική κοινότητα.

Η ειδική λοιμωξιολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Χίου Πένη Ζώρζου επισήμανε ότι από την ώρα που δεν υπάρχει ακόμα εμβόλιο και θεραπεία για τον κορονοϊό, πρέπει να εφαρμόζονται τα μέτρα αυτοπροστασίας.
Σχετικά με την εικόνα που εμφανίζει η Χίος, σημείωσε πως από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 36 συνολικά κρούσματα, με 5 ασθενείς να έχουν νοσηλευθεί στο Σκυλίτσειο και οι 4 να έχουν πάρει εξιτήριο.
Σημαντικό στοιχείο όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη τύπου, η εξέταση από την κυβέρνηση του αιτήματος να καλύπτεται η εξέταση για τον κορονοϊό και σε ιδιωτικά εργαστήρια και κέντρα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση συμμετοχής στο υπό σύσταση Χιακό Δίκτυο Αγροδιατροφής
Επόμενο άρθροΓενική απεργία για προσφυγικό- μεταναστευτικό προτείνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου