Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Πρόταση για τιμητική εκδήλωση για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των...

Πρόταση για τιμητική εκδήλωση για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών

129

Πρόταση για διεξαγωγή ειδικής εκδήλωσης στη Βουλή με σκοπό την ανάδειξη της θυσίας και της συμβολής του Ολοκαυτώματος των Ψαρών στην Επανάσταση του 1821, κατέθεσαν οι βουλευτές νομού Χίου, Νότης Μηταράκης (ΝΔ) και Σταύρος Μιχαηλίδης (ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής).

Στην κοινή επιστολή το των δύο βουλευτών προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, αναφορικά με τη συμπλήρωση των 200 ετών από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών, προτείνεται να διεξαχθεί το φθινόπωρο «ειδική εκδήλωση στην Αίθουσα της Γερουσίας με σκοπό την ανάδειξη αφενός της θυσίας και της συμβολής του Ολοκαυτώματος στον αγώνα της παλιγγενεσίας, αφετέρου τα κατορθώματα και την προσφορά του πυρπολητή Ναυάρχου και Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Κανάρη στην ανεξαρτησία και ανόρθωση της ελεύθερης Ελλάδας».

Επίσης καλείται ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας να παραστεί στον εορτασμό της Επετείου τον Ιούνιο του 2024 στα Ψαρά. Οι δύο βουλευτές θυμίζουν ότι το 2018, η Βουλή αναγνωρίζοντας τη θυσία των Ψαρών ονόμασε το Δήμο, ως Δήμο Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών.

Να σημειωθεί ότι το προσεχές Σάββατο, 10/2, ο Δήμος Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών παρουσιάζει στο Κτήριο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα το Επετειακό Ημερολόγιο για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση