Αρχική Νέα Τοπικά Πρώτη Ανάσταση στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, με μεμονωμένο επεισόδιο (VIDEO)

Πρώτη Ανάσταση στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, με μεμονωμένο επεισόδιο (VIDEO)

500

Και ενώ με τον ιδιαίτερο τρόπο ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας στην πόλη της Χίου μετέφερε το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης με ξεχωριστό τρόπο, βγαίνοντας από την ωραία πύλη και σκορπίζοντας τα δαφνόφυλλα, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας δημιουργήθηκε ένταση με μία πιστή που παρά τις συστάσεις των αστυνομικών επέμενε να εισέλθει στον Ιερό Ναό.
Στις αρχικές ευγενικές συστάσεις ότι απαγορεύεται και πως μετά τη Θεία Λειτουργία μπορεί να εισέλθει να προσευχηθεί, η γυναίκα προσπαθούσε να προσπεράσει τους αστυνομικούς ακόμα και όταν σχημάτισαν τοίχος μπροστά της. Με τη γυναίκα να φωνάζει ότι δεν υπάρχει σχετικός νόμος που να της απαγορεύεται η είσοδος στην εκκλησία και τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τη βγάλουν από τον προαύλιο χώρο, ο ιερέας βγήκε επίσης στο προαύλιο και αφού παρακολούθησε για λίγο τη σκηνή πήρε το μέρος της πιστής.
“Αίσχος, παιδιά, ήρθα να σας δώσω ευλογία και χρησιμοποιείται χειροπέδες σε μια γυναίκα;” φώναξε προς το μέρος των αστυνομικών.

Η ένταση συνεχίστηκε όταν ο επικεφαλής έδωσε εντολή να γίνει προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα και με την γυναίκα πλέον να απειλεί ότι μέσω του διαδικτύου θα δείξει παντού αυτές τις σκηνές. Σκηνές πάντως που ήδη καταγράφονταν από τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας για να καταγράψουν την πρώτη Ανάσταση.
Να σημειώσουμε ότι έξω από την εκκλησία περίμεναν υπομονετικά 3-4 άτομα για να προσευχηθούν μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, αποδεχόμενα τα περιοριστικά μέτρα.

Σύλληψη και ιερέα
Εν τω μεταξύ εκτός από τη σύλληψη τελικά της γυναίκας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε σύλληψη και του ιερέα του Ι.Ν. Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου , διότι η Θεία Λειτουργία δεν έγινε με κλειστές πόρτες και ο ίδιος βγήκε στο περίβολο του Ι. Ναού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙερά Μητρόπολη Χίου: το κήρυγμα της Μ. Παρασκευής
Επόμενο άρθροΤακτική δικάσιμος με 5.000 € πρόστιμο για τον π. Χριστοφόρο (VIDEO)