Αρχική Νέα Τοπικά Προβολή-συζήτηση στο “Αντίβαρο” για τον Δεκέμβρη του 2008

Προβολή-συζήτηση στο “Αντίβαρο” για τον Δεκέμβρη του 2008

118

Εκδήλωση στο «Αντίβαρο» το Σάββατο 8/12, στις 8 μ.μ., για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου  Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα, και την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.

Το φοιτητικό σχήμα της Ανεξάρτητης Συμμαχίας και ο Κοινωνικός Χώρος Αντίβαρο διοργανώνουν το Σάββατο 8/12, στις 8 το βράδυ, μια προβολή-εκδήλωση-συζήτηση στον χώρο του Αντίβαρου (Καλοπλύτου 44). Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα του Δεκέμβρη, και όσα εκείνος ήταν ή δεν ήταν, και κατάθεση μαρτυριών ανθρώπων που συμμετείχαν με όποιο τρόπο στις κινητοποιήσεις.
Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση και μουσικό dj set.

«Η εξέγερση του Δεκέμβρη, που ο κορμός της ήταν οι πολυήμερες μαθητικές κινητοποιήσεις, είναι αφορμή να μιλήσουμε για πολλά. Για το ξέσπασμα της οργής για την δολοφονία ενός 15χρονου, για την ένταση και την ορμή των κινητοποιήσεων, για τη λειτουργία της βίας και την αντίδραση της καταστολής, για το ξεπέρασμα του φόβου και την ανάδυση νέων μορφών έκφρασης.
Δέκα χρόνια μετά, μπορεί να ανιχνευτεί καλύτερα και ο ρόλος του Δεκέμβρη και της κινηματικής παρακαταθήκης που άφησε στις αντι-μνημονιακές διαδηλώσεις του 2011-12 και μέχρι σήμερα», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Το «Αντίβαρο» ξεκίνησε τη λειτουργία του στην οδό Καλοπλύτου 44 στην πόλη της Χίου τον Απρίλιο του 2018 ως ένας αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροπαντός ειλικρίνεια, της Μ. Μαγγανάρη
Επόμενο άρθροΣτη Χίο του Αγ. Νικολάου ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης