Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Ψαρά: εκδηλώσεις για τα 196 χρόνια από το Ολοκαύτωμα

Ψαρά: εκδηλώσεις για τα 196 χρόνια από το Ολοκαύτωμα

385

Με Πανηγυρικό Εσπερινό στα εκκλησάκια της Μαύρης Ράχης, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μάρκου και Τρισάγιο στο Mνημείο των Πεσόντων, ξεκινούν αυτό το σαββατοκύριακο (27-28 Ιουνίου) οι εκδηλώσεις μνήμης στα Ψαρά για την 196η Επετείου Ολοκαυτώματος.
Εκεί, στο Μνημείο των Πεσόντων θα γίνει η απαγγελία ποιήματος «Η καταστροφή των Ψαρών» από τη μαθήτρια Άννα-Μαρία Παραγή και η Αφήγηση του χρονικού του Ολοκαυτώματος από την Ελένη Καραγιώργη.
Στις 9.00 μ.μ. η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων θα κλείσει με το προσκλητήριο νεκρών από τις μαθήτριες Άννα-Μαρία Παραγή και Αθηνά Κλίτσα.

Την Κυριακή, στις 7.00 το πρωί στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου θα τελεστεί ο όρθρος και η Αρχιερατική θεία λειτουργία.
Στις 10:00 το πρωί η Επιμνημόσυνη δέηση για τον Κωνσταντίνο Κανάρη από τον Μορφωτικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Ψαρών «Ο Κωνσταντίνος Κανάρης» και εν συνεχεία η Δοξολογία για το Ολοκαύτωμα των Ψαρών.
Η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από το φιλόλογο, διευθυντή Γυμνασίου-Λυκείου Ψαρών Δημήτριο Μάκαρη.
Θα ακολουθήσει Τρισάγιο στο χώρο που υπήρχε η οικία του Κωνσταντίνου Κανάρη και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος.
– Απαγγελία ποιήματος «Η καταστροφή των Ψαρών» από τη μαθήτρια Αθηνά Κλίτσα.
-Απαγγελία ποιήματος «Ο Ματρόζος» από την Ελένη Καραγιώργη.
Τέλος ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών θα παραθέσει γεύμα σε επίσημους προσκεκλημένους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚίνημα Αλλαγής για τον Ανδρέα Παπανδρέου
Επόμενο άρθροΑν. Μιχαηλίδης- επίσκεψη σε Σάμο, δελτίο τύπου για συναντήσεις