Αρχική Νέα Τοπικά Ψαρά: Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων

Ψαρά: Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων

48

Ολοκληρώθηκαν σε 4 κτήρια του Δήμου Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020 με συμβατικό προϋπολογισμό 326.000 περίπου ευρώ.
Η ενεργειακή αναβάθμιση έγινε σε Δημαρχείο, Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο καθώς και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής εργασίες:
Εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας, θερμοϋγρομόνωση στα δώματα, εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού (θέρμανση – ψύξη) με αυτόνομες μονάδες απευθείας εκτόνωσης, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικατάσταση κουφωμάτων με ενεργειακά αποδοτικότερα καθώς και φωτιστικών σωμάτων.

«Οι παρεμβάσεις αυτές θα συμβάλλουν καταλυτικά στην πολύ σημαντική μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων των κτιρίων, στην εξοικονόμηση πόρων και στην μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κώστας Βρατσάνος, ευχαριστώντας τις υπηρεσίες όσο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όσο και Δήμου Χίου, που συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή τους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπαράδεκτες εικόνες στο Δημοτικό Συμβούλιο– “πάμε έξω…” (video), ανακοινώσεις από Δημοτικές παρατάξεις
Επόμενο άρθροΠολιτική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ- ομιλητής ο Γ. Βασιλειάδης