Αρχική Νέα Τοπικά Πυρκαγιά στην περιοχή του Πυργίου στα μαστιχοχώρια- έσβησε άμεσα!

Πυρκαγιά στην περιοχή του Πυργίου στα μαστιχοχώρια- έσβησε άμεσα!

679

10.50 π.μ.
Η άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και η ρίψη νερού με πυροσβεστικό ελικόπτερο έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που πριν μια ώρα περίπου είχε εκδηλωθεί σε δασική έκταση στην περιοχή του Πυργίου, που είναι και το μεγαλύτερο από τα μαστιχοχώρια.
“Η φωτιά έχει σβήσει”, δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γιώργος Τούμπος και ενώ όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και οι εθελοντικές δυνάμεις είναι σε εγρήγορση.

Να σημειωθεί ότι στις 11.00 το πρωί είναι προγραμματισμένο στο Μουσείο Μαστίχας, κοντά στο χωριό Πυργί, εκδήλωση με τίτλο «Η Φωτιά σε Αφορά», στα πλαίσια τριημέρου δράσεων από το Δήμο Χίου σε συνεργασία με την WWF Ελλάς και άλλους φορείς του νησιού, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη των Δασικών πυρκαγιών.
Σήμερα στο Μουσείο Μαστίχας θα γίνει Εκπαίδευση στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης & μελών επαγγελματικών ενώσεων με ομιλητές – εκπαιδευτές τους :
– Δρ. Μιλτιάδη Αθανασίου, Ειδικό στις δασικές πυρκαγιές (M.Sc. Πρόληψη & Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών) -Περιβαλλοντολόγο -Ειδικευμένο Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας και
– Ηλία Τζηρίτη, Συντονιστή Τοπικών Δράσεων Δασικό Πρόγραμμα-WWF Ελλάς

9.45 π.μ.
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και των εθελοντών σπεύδουν στην ευρύτερη περιοχή του Πυργίου, λόγω της πυρκαγιάς που σημειώθηκε περί τις 9.30 το πρωί στη θέση Πλατυνόρη (όπως μας είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γιώργος Τούμπος).
Οι ισχυροί βοριάδες δίνουν κατεύθυνση στην πυρκαγιά προς τον Κάμπο του Πυργίου, όπου είναι η κύρια καλλιέργειας της μαστίχας και ήδη όπως είπαμε η κινητοποίηση είναι μεγάλη έτσι ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος.
Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή, 30 Ιουνίου, η Χίος βρίσκεται στην “πορτοκαλί” κατηγορία που σημαίνει πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Η φωτιά σε αφορά”, σήμερα 30/6, στο Μουσείο Μαστίχας
Επόμενο άρθροΑυλαία την Κυριακή για το 3ήμερο φεστιβάλ “Cineμάθεια 2019” (video)