Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις “Το ατελιέ” σε σκηνοθεσία Λοράν Καντέ, από την Κινηματογραφική Λέσχη

“Το ατελιέ” σε σκηνοθεσία Λοράν Καντέ, από την Κινηματογραφική Λέσχη

94

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου συνεχίζει τις προβολές της την Παρασκευή 15-02-2019, στις 8.30 μ.μ., στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ με την γαλλική ταινία “Το ατελιέ” σε σκηνοθεσία Λοράν Καντέ.

Το Ατελιέ/L’ Atelier/ The Workshop
Δραματική/ Γαλλία/ 2017/ 113’
Σκηνοθεσία: Λοράν Καντέ
Σενάριο: Ρομπέν Καμπιγιό, Λοράν Καντέ
Πρωταγωνιστούν: Μαρίνα Φόις, Ματιέ Λουτσί, Γουάρντα Ραμάς, Ισαμ Ταλμπί, Φλοριάν Μποζάν, Μαμαντού Ντουμπιά.

Σε ένα θερινό εργαστήριο στη Νότια Γαλλία για την ομαδική συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου με υπεύθυνη μια διάσημη συγγραφέα εμπορικών μυθιστορημάτων, συμμετέχουν νέα παιδιά με τον ταλαντούχο και ατίθασο Αντουάν να ξεχωρίζει. Η δημιουργική διαδικασία θα ανασύρει αναμνήσεις για το βιομηχανικό παρελθόν και το κλειστό ναυπηγείο της γαλλικής πόλης όπου χαρακτήρες, πολιτική και ιστορία συναντιούνται και συγκρούονται.

Οι πολυπολιτισμικές καταβολές των νεαρών μαθητών θα δημιουργήσουν αντιπαραθέσεις όχι μόνο πάνω στο θέμα και τη δομή του λογοτεχνήματος που θα κληθούν να συγγράψουν, αλλά και στις σχέσεις όλης της ομάδας, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την καθηγήτριά τους, καθώς θα γίνει φανερό από την αρχή ότι η τέχνη, πόσο μάλλον η συλλογική, συχνά είναι ο αντικατοπτρισμός των ευρύτερων ταξικών, φυλετικών και θρησκευτικών διενέξεων. Ο Καντέ, μέσα από την αφηγηματική δομή της ταινίας περιγράφει τη σύγχρονη γαλλική κοινωνία και αποκαλύπτει ότι όσο κι αν η τέχνη και η ζωή αντιγραφούν η μια την άλλη, στο τέλος η δεύτερη θα συνεχίζεται με τους δικούς της απρόβλεπτους κανόνες.
Διακρίσεις:
Βραβείο σεναρίου στο διεθνές Φεστιβάλ «River Run»
Υποψηφιότητα στο Φεστιβάλ Κανών 2017 στην κατηγορία «Ένα κάποιο βλέμμα».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Τίμων ο Αθηναίος» από το Εθνικό Θέατρο μέσω διαδικτύου και στη Χίο
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται η κακοκαιρία με τη “Χιόνη”