Αρχική Νέα Τοπικά Ρίψη βολών σε ταχύπλοο με πρόσφυγες-μετανάστες για την ακινητοποίησή του

Ρίψη βολών σε ταχύπλοο με πρόσφυγες-μετανάστες για την ακινητοποίησή του

35

Με ρίψη προειδοποιητικών βολών και κατάλληλους ελιγμούς κατάφεραν στελέχη του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ. που περιπολούσε το βράδυ της Δευτέρας βορειοανατολικά της Χίου, να ακινητοποιήσουν ταχύπλοο που μετέφερε πρόσφυγες- μετανάστες.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ. το περιπολικό σκάφος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε «ύποπτο ταχύπλοο μηχανοκίνητο σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων» Καταρχήν προχώρησε «σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως το ταχύπλοο δεν συμμορφώθηκε και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει την σύλληψη. Ακολούθησε καταδίωξη, με ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και με κατάλληλους χειρισμούς ακινητοποιήθηκε το ταχύπλοο».

Στη συνέχεια το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προχώρησε στην περισυλλογή 36 συνολικά προσφύγων- μεταναστών (είκοσι άνδρες, έξι γυναίκες και τέσσερις ανήλικους), οι οποίοι με τη συνοδεία ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

Οι 29 από αυτούς οδηγήθηκαν στο Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης ΚΕΔΝ Χίου στη “ΒΙΑΛ”, ενώ συνελήφθη ο 44χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, καθώς και του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα”.
Δεν αναφέρονται στο δελτίο τύπου αν οι υπόλοιποι 7 πρόσφυγες- μετανάστες συνεχίζονται να κρατούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ή αν κάποιος από αυτούς χρειάστηκε νοσηλεία.

Η όλη διαδικασία όμως είναι στο στάδιο της προανάκρισης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Χίου κατάσχεσε και το ταχύπλοο σκάφος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιβάτης από Χίο έχασε τη ζωή της στο πλοίο της γραμμής
Επόμενο άρθροΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ (1859-1943) 80 χρόνια από το θάνατό του, υπό Μαρίας – Ελευθερίας Γ. Γιατράκου