Αρχική Απόψεις Aρθρα Το υπ. Παιδείας κάνει το αυτονόητο για τα ΕΠΑ.Λ., του Νίκου Ροδίτη

Το υπ. Παιδείας κάνει το αυτονόητο για τα ΕΠΑ.Λ., του Νίκου Ροδίτη

130

Όπως γράφουμε τα αρνητικά – κακώς κείμενα της πολιτείας με σκοπό να συμβάλουμε και εμείς με την σειρά μας ώστε να διορθωθούν αυτά από τα αρμόδια υπουργεία, έτσι οφείλουμε να λέμε και τις ευχάριστες ειδήσεις που μας έρχονται από αυτά! Να θυμίσουμε πως την προηγούμενη βδομάδα είχαμε αναφερθεί για κάποια ολιγομελή τμήματα του ΕΠΑ.Λ που καταργούνται…
Την Δευτέρα όμως και ύστερα από μεγάλες και δυναμικές κινητοποιήσεις που έγιναν στη Χίο και όχι μόνο… φανταζόμαστε, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας παρουσία του Υφυπουργού κ. Μπαξεβανάκη, του βουλευτή Χίου κ. Α. Μιχαηλίδη αλλά και άλλων από το νησί. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μιχαηλίδης, ο οποίος είναι πάντα ντόμπρος και δεν «μασάει τα λόγια του» στα δίκαια αιτήματα του λαού της Χίου και ήταν εκείνος που προκάλεσε την σύσκεψη.
Σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή αναφέρεται μεταξύ των άλλων: «Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και είχε σαν αποτέλεσμα την κατ’ εξαίρεση έγκριση λειτουργίας άλλων τριών ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ. Μεταξύ αυτών ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων καθώς και το Τμήμα Πλοιάρχων του εσπερινού ΕΠΑΛ, σε μια προσπάθεια στήριξης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης. Συνολικά, λοιπόν, έχει εγκριθεί η λειτουργία 16 ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ της Χίου. Προσθετικά θα πρέπει να αναφέρουμε την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και όλων των ολιγομελών τμημάτων ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια του νησιού μας. Οι παραπάνω θετικές εξελίξεις σηματοδοτούν το ενδιαφέρον και την ευαισθησία της κυβέρνησης και ειδικά του Υπουργείου Παιδείας για τη στήριξη της εκπαίδευσης σε νησιωτικές περιοχές όπως η Χίος, κάτι  άλλωστε που αποτυπώνεται και στις ευνοϊκότερες προβλέψεις ως προς τον ελάχιστο αριθμό μαθητών για τη λειτουργία τμημάτων ΕΠΑΛ σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Επίσης, έγινε γνωστή στον κ. Υφυπουργό η πρόθεση να γίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο η επεξεργασία νομοθετικής πρωτοβουλίας, μαζί με άλλους βουλευτές, για την κατοχύρωση και πιο ευκρινή ενσωμάτωση της αρχής της νησιωτικότητας στον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό για τη λειτουργία τμημάτων ΕΠΑΛ.»
Το θέμα όμως είναι γιατί πρέπει πάντα ύστερα από τις δίκαιες φωνές του κόσμου να γίνονται οι διορθώσεις; Είναι αυτό ένα σοβαρό θέμα και πρέπει να προβληματίσει όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας!
Για μας προσωπικά, εφόσον έχουμε αυτή την δημοκρατία, τουλάχιστον πρέπει να μπαίνουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις σωστές θέσεις…

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Κίτρινα γάντια” από τη Θεατρική Ομάδα “Ρότα” στο ΟΜΗΡΕΙΟ
Επόμενο άρθροΤο ξέσπασμα του Μ. Μουτσάτσου για το μπάζωμα του ποταμού Παρθένη