Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Σχέδιο προστασίας Υδροβιότοπου Μαλαγκιώτη ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ

Σχέδιο προστασίας Υδροβιότοπου Μαλαγκιώτη ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ

219

Ερώτηση για την προστασία του χειμάρρου Μαλαγκιώτη στη Βολισσό κατέθεσαν προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

«Η περιοχή της Βολισσού Χίου αποτελεί την κατάληξη της τεράστιας λεκάνης απορροής του Πελινναίου όρους, με αποτέλεσμα να διαθέτει έναν πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα.
Είναι προικισμένη με μια πλούσια κοιλάδα, με παραλίες και υδροβιότοπους, όπως αυτός της εκβολής του χειμάρρου Μαλαγκιώτη, ο οποίος είναι και προστατευόμενος από ΠΔ 229/2012″, σημειώνεται στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι “εδώ και πολλά χρόνια ο υδροβιότοπος της εκβολής του χειμάρρου Μαλαγκιώτη, στη συγκεκριμένη περιοχή, καταπατείται χωρίς καμιά προστασία και κρατική μέριμνα. Τελευταία, ακόμα πιο συστηματικά, η κατάσταση χειροτερεύει με σοβαρές συνέπειες για το περιβάλλον, τον λαό της περιοχής. Ο Μαλαγκιώτης, μετατρέπεται σε δρόμο από οχήματα 4×4, καταστρέφεται από την ανεξέλεγκτη δόμηση, με κινδύνους για τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής”.

Ερωτάται έτσι ο Υπουργός Περιβάλλοντος, “τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε με κρατική ευθύνη ο ποταμός και υδροβιότοπος Μαλαγκιώτης να προστατευτεί με συγκεκριμένο ολοκληρωμένο σχεδιασμό και να αντιμετωπιστεί κάθε καταπάτηση και όχληση που τον υποβαθμίζει;».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση του Δήμου Χίου: “Μικρασία Μνήμη Εμμένουσα – Πατρίδες Αλλοτινές” (video)
Επόμενο άρθροΔύο πρόσφυγες εξουθενωμένοι στην περιοχή Αγία Τριάδα Καρδαμύλων