Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Σε αργία έθεσε το ΥΠΠΟ την προϊσταμένη της ΕΦΑ Χίου, εξετάζοντας καταγγελίες...

Σε αργία έθεσε το ΥΠΠΟ την προϊσταμένη της ΕΦΑ Χίου, εξετάζοντας καταγγελίες εργαζομένων για… mobbing

580

Σε παύση εργασιών από τα καθήκοντά της με απόφαση του υπηρεσιακού γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, βρίσκεται η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου.
Με εμπιστευτικό έγγραφο, που δεν δημοσιεύεται στη Διαύγεια, και κοινοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαΐου στην Προϊσταμένη της ΕΦΑ Χίου Ολγα Βάσση, φέρεται να τίθεται σε αργία μέχρι την ολοκλήρωση ειδικής εξέτασης. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για καταγγελία από εργαζόμενους σε έργα της Εφορείας, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, για… mobbing, δηλαδή «εκφοβισμό στο χώρο εργασίας».

Μάλιστα η ιστοσελίδα astraparis.gr κάνει λόγο για εξέταση της υπόθεσης από τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του ΥΠΠΟ Δημήτρη Μήλιο που πριν από ένα μήνα περίπου βρέθηκε για το σκοπό αυτό στη Χίο.

Εχοντας παράξει σημαντικό έργο στο χώρο του Πολιτισμού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου τα τελευταία χρόνια (από το 2011 είναι στο τιμόνι της Εφορείας Χίου η κα Βάσση) αν κάτι μπορούσε να παρατηρήσει κανείς κατά τη διάρκεια παρουσίασης των έργων αυτών (όπως την αποκατάσταση των τειχών του Κάστρου ή την ανακαίνιση του Ι.Ν. Αγίου Ισιδώρου) ήταν η συνεχής αναφορά της Ολγας Βάσση στην πολύ καλή συνεργασία με τους εργαζόμενους για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η κα Βάσση να θυμίσουμε επίσης ότι είχε δεχθεί οξεία κριτική από την ίδια την υπουργό Πολιτισμού κατά την επίσκεψη της τελευταίας τον περασμένο Ιανουάριο στη Χίο, σχετικά με καθυστερήσεις στο έργο του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου (όπου νωρίτερα είχαν απομακρυνθεί από το χώρο του εργοταξίου κάμερες και δημοσιογράφοι, δήθεν για την ασφάλεια των τελευταίων), ενώ μπροστά στους καταστηματάρχες της οδού Ιωάννου Ράλλη που διαμαρτύρονταν για καθυστερήσεις, τα είχε «ακούσει» πάλι η Ολγα Βάσση για τους… μπαβέδες.

Διαφήμιση