Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η #Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η #Αττική

267

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια. Καταστροφικό είναι το σκηνικό από τις φωτιές και στα Χανιά, την Κορινθία και την Αλεξανδρούπολη. Η χώρα υπέβαλε αίτημα για διεθνή συνδρομή σε επίγεια και εναέρια μέσα, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες σε όλα τα μέτωπα, που ενισχύονται από τους πολύ δυνατούς ανέμους.

Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας έφτασε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, επιστρέφοντας εσπευσμένα από το Μόσταρ της Βοσνίας. Ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών και συμμετείχε σε σύσκεψη με τους υπουργούς και τα στελέχη της Πυροσβεστικής.

Ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε μέσω του twitter ότι η Ελλάδα ενεργοποίησε το μηχανισμό πολιτικής προστασίας, ζητώντας τη βοήθεια της ΕΕ. Ο Επίτροπος αναφέρει ότι έχει καλέσει επειγόντως όλα τα κράτη-μέλη που μετέχουν στο μηχανισμό αυτό να δείξουν αλληλεγγύη και να προσφέρουν βοήθεια.

Ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις πυρκαγιές

Συνεδριάζει διαρκώς το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για την εκτίμηση και τον συντονισμό των επόμενων ενεργειών.
Στη διαρκή συνεδρίαση συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Φωτεινή Παντιώρα, ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Γιάννης Παπαευσταθίου, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλοι παράγοντες.
Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη σε επίπεδο γραμματέων των αντίστοιχων υπουργείων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επέστρεψε σήμερα εσπευσμένα από την Μονεμβάσια λόγω των τελευταίων εξελίξεων. Μαζί του επικοινώνησε τηλεφωνικώς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του. Επιπλέον, του ανακοίνωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου έθεσαν στην διάθεση των αντίστοιχων υπηρεσιών της Ελλάδας πυροσβεστικά μέσα και έμψυχο δυναμικό για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Άνιση μάχη με τις φλόγες

Ελεύθερη διέλευση οχημάτων από τα διόδια
Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και σε συνεννόηση με τους παραχωρησιούχους, είναι ελεύθερη – εδώ και αρκετές ώρες – η διέλευση των αυτοκινήτων στα διόδια, που βρίσκονται κοντά στις περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές.
Ολόκληρης της Αττικής Οδού (μερικώς από την εκδήλωση της φωτιάς στην Ανατολική Αττική κι από τις 10:30 μ.μ. σε όλο το μήκος)
Αφιδνών, Μαλακάσας και Καπανδριτίου από τις 11:00 μ.μ.
Αθηνών – Κορίνθου μέχρι το Κιάτο, από τις 3:00 μ.μ.

Δεν θα γίνουν τα δρομολόγια του Προαστιακού προς Κιάτο
Δεν θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου στη γραμμή Αθήνα-Κιάτο και αντίστροφα, λόγω των προβλημάτων ηλεκτροδότησης και του σιδηροδρομικού δικτύου, που έχουν σημειωθεί στην συγκεκριμένη γραμμή εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Κινέτας.

Ανοιχτό παραμένει το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι καθυστερήσεις πτήσεων που παρατηρούνται οφείλονται στους ισχυρούς ανέμους που έχουν ως αποτέλεσμα κάποιες πτήσεις να αναγκαστούν να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕφιαλτικές ώρες για τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής- στους 7 οι νεκροί (efsyn.gr)
Επόμενο άρθροΜαύρη Μέρα: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων, μεταξύ αυτών και παιδιά, από τις φωτιές στην Αν. #Αττική