Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Σε Σάμο και Λέσβο, ο υπουργός Μετανάστευσης και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων...

Σε Σάμο και Λέσβο, ο υπουργός Μετανάστευσης και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

61

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μαζί με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ylva Johansson, θα μεταβούν τη Δευτέρα, 29/3/21, στη Σάμο, όπου και θα συναντηθούν με τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου, Βασίλη Πανουράκη και το Δήμαρχο Αν. Σάμου, Γιώργο Στάντζο.
Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο ΚΥΤ Σάμου στο Βαθύ. Τέλος, θα επισκεφθούν τη νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή στη θέση Ζερβού, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών.

Κατόπιν, οι κ.κ. Μηταράκης και Johansson θα μεταβούν στη Λέσβο, όπου και θα έχουν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, και τον Δήμαρχο Δυτ. Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο.

Στις 2.00 μ.μ. , 29/3, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου σε τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, η οποία θα λάβει χώρα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Μικράς Ασίας 2, Μυτιλήνη 811 00).

Μετά το πέρας της, θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με Ευρωπαϊκούς Φορείς, Διεθνείς Οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Τέλος, θα επισκεφθούν, στις 5.00 μ.μ., το προσωρινό ΚΥΤ Λέσβου στο Καράτεπε.