Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σείστρο και Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή, καλούν μαθητές σε ποιητική δράση

Σείστρο και Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή, καλούν μαθητές σε ποιητική δράση

201
Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή με τη συνδρομή της Ομάδας Φίλων της Ποίησης στη Χίο που εκδίδει το περιοδικό «Σείστρο» (2020) προσκαλεί τους μαθητές και μαθήτριες μεταξύ 12-18 ετών που φοιτούν στα γυμνάσια και τα λύκεια του νησιού να συμμετέχουν στη δράση:

«οι έφηβοι- έφηβες Ποιητές- Ποιήτριες παρουσιάζονται».

Με σκοπό την γνωριμία με το ευρύτερο κοινό και την πιθανή έκδοση συλλογής με τα ποιήματά τους. Η δράση απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων και δομών αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ., Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Χίου.

Οι μαθητές και μαθήτριες, με την καθοδήγηση των καθηγητών/τριών τους, καλούνται να συμμετέχουν στο πλαίσιο μαθήματος ή και Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, Ζώνης καινοτόμων δράσεων, Προγράμματος Σχολικής Δραστηριότητας ή άλλης διδακτικής δραστηριότητας με στόχο την παρουσίασή τους σε μέρος και χρόνο που θα ανακοινωθούν σύντομα και την συμπερίληψη τους σε συλλογική έκδοση με την επιμέλεια του περιοδικού «Σείστρο».

Συμμετοχές με:
• ελεύθερο θέμα
• από 1 έως 3 ποιήματα
• χωρίς περιορισμό στίχων

Η δράση διοργανώνεται από κοινού από το Σύλλογο Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή, το περιοδικό «Σείστρο» και τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Χίου, με την πρόταση την επιμέλεια της δράσης να την αναλάβει η Δ/ντρια Δ.ΔΕ Χίου, κα Βλυσίδου.

Πρόθεση των διοργανωτών είναι να γίνει μία ζωντανή εκδήλωση την άνοιξη και εκεί να διαβαστούν τα ποιήματα όσων συμμετέχουν και στη συνέχεια να περιληφθούν σε ειδική έκδοση του περιοδικού «Σείστρο» εντός του 2023.

Για το λόγο αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής στη δράση μέσω των μέιλ τους ηλεκτρονικά στο: seistroxios@gmail.com ή διά ζώσης στο βιβλιοπωλείο Πάπυρος και στον Γ. Βούλγαρη.

Προθεσμία συμμετοχών: Οι συμμετοχές των μαθητών/τριών να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2023.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑντίβαρο: Συζήτηση με 6 κομίστες, με αφορμή την έκθεση «Ηλέκτρες του Κόσμου»
Επόμενο άρθροΔυναμική παρουσία μαθητών στην απεργιακή συγκέντρωση, 16/3/23