Αρχική Νέα Τοπικά ΣΕΣΝΟΧ: Κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΣΕΣΝΟΧ: Κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

65

Η 1Η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΡΑ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΤ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΗ.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 το πρωί.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

– Αυξήσεις στους μισθούς – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
– Ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους κλάδους των Υγειονομικών.
– Κατάργηση ΦΠΑ και ΕΦΚ σε καύσιμα, ρεύμα, είδη πλατιάς κατανάλωσης
– ΟΧΙ στο «νέο ΕΣΥ» των νοσοκομείων – επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των αναστολών εργασίας.
– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια και το Ε-ΚΑΒ.
– ΟΧΙ στις αναστολές – απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.
Να επιστρέψουν πίσω όλοι οι συνάδελφοι Υγειονομικοί που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής – εξαθλίωσης.
– Να σταματήσει ΤΩΡΑ η εμπλοκή της Ελλάδας στον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι η 1η ΜΑΗ είναι μέρα αγώνα για τα εργατικά δικαιώματα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα αυτό. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης αιματοβαμμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του ’36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές του Μάη ’44.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Χίου και στο ΕΚΑΒ γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που τσακίζουν κόκκαλα, τις αμοιβές που βρίσκονται κάτω και από τον άθλιο κατώτερο μισθό των 663€. Ζούμε με την ανασφάλεια, την εγκατάλειψη, την ιδιωτικοποίηση ολοένα και περισσότερων υπηρεσιών. Τα γνωρίζουν και οι συμβασιούχοι, που θα απολυθούν, ενώ το διάστημα της πανδημίας κλήθηκαν να καλύψουν κενά στη πρώτη γραμμή μάχης.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να ζούμε με ένα μισθό που συρρικνώθηκε περισσότερο από 30% την προηγούμενη δωδεκαετία, ενώ αυξάνονται η εντατικοποίηση, οι συνεχείς εφημερίες και βάρδιες και οι χρωστούμενες ημέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας.
Γνωρίζουμε ότι το «πάγωμα» των μισθών μας και η άρνηση επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού εντάσσονται στο σχεδιασμό κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το «νέο ΕΣΥ», με λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπου το κόστος λειτουργίας θα καλύπτεται από τις πληρωμές των ασθενών – πελατών, με όσο το δυνατό μικρότερη κρατική χρηματοδότηση.

Ο κόμπος πλέον έχει φτάσει στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς, με σκοπό να συνεχίσει την αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική της. Αυτοί που σε καιρό ειρήνης ζητάνε από τους εργαζόμενους θυσίες για να ανασάνει η οικονομία στην κρίση, στην πανδημία, στην ανάκαμψη «για να μην ξανάρθει κρίση», είναι οι ίδιοι που για τους ανταγωνισμούς τους, σε καιρούς πολέμου μας φορτώνουν ξανά το λογαριασμό.

Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Την κρίση δεν θα τη πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.
Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στη φτώχεια.
Για το ΔΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕμπορικός Σύλλογος, για την Εργατική Πρωτομαγιά
Επόμενο άρθροΣύλλογος Γυναικών Χίου: Κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά