Αρχική Νέα Τοπικά ΣΕΣΝΟΧ: με το ίδιο προσωπικό ΚΑΙ λειτουργία και γραμμής εμβολιασμού για παιδιά

ΣΕΣΝΟΧ: με το ίδιο προσωπικό ΚΑΙ λειτουργία και γραμμής εμβολιασμού για παιδιά

60

“Την πόρτα του εμβολιαστικού κέντρου του Νοσοκομείου Χίου θα διαβούν σήμερα Δευτέρα 27 Δεκέμβρη 2021 τα παιδιά από την νηπιακή ηλικία (πέντε ετών) μέχρι την ηλικία των έντεκα ετών, για να τύχουν του εμβολίου Covid19 και να προστατευτούν.
ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!”, αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο επισημαίνοντας τα σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του και την ανάγκη ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος Υγείας.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου «περπατούν» μία ακόμα δράση, για την εφαρμογή του εμβολίου, τώρα στα παιδιά, χωρίς «να σκύβουν» πάνω στα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοί του.
Η Δευτεροβάθμια περίθαλψη (βλ. Νοσοκομείο Χίου) καλείται να στηρίξει τις ανεπάρκειες και την εγκατάλειψη που παρουσιάζει η Πρωτοβάθμια περίθαλψη ( βλ. Κέντρα Υγείας Πυργιού και Χίου, Περιφερειακά ιατρεία Καρδαμύλων και Βολισσού).

“Μία εγκατάλειψη, που την οδηγεί στη αδυναμία να αντιμετωπίσει την περίθαλψη των κατοίκων των αστικών και αγροτικών περιοχών, πολύ περισσότερο τη στήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος στην παιδική ηλικία.

“Στο Νοσοκομείο του νησιού, από τη Τετάρτη 22 Δεκέμβρη, εξελίσσονται ταυτόχρονα τα εμβολιαστικά προγράμματα των ενηλίκων και παιδιών , με την εντατικοποίηση της εργασίας του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!!!!

“Η διενέργεια εμβολιασμών στα δημόσια νοσοκομεία τα επιβαρύνει περαιτέρω με πράξεις που αποτελούν ευθύνη των υποβαθμισμένων κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων τα οποία εξακολουθούν να αδυνατούν να αναλάβουν εξολοκλήρου τον εμβολιασμό, λόγω χρόνιων σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, οι οποίες προϋπήρχαν και δεν καλύφθηκαν ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

“Η δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων δεν συνοδεύεται από τις αναγκαίες νέες μόνιμες προσλήψεις, αλλά στηρίζεται στις μετακινήσεις και την αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς των υπηρετούντων εργαζομένων, προκαλώντας δυσλειτουργία σε διοικητικά και νοσηλευτικά τμήματα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την «ασφάλεια» ασθενών και εργαζομένων. Με τον ίδιο τρόπο άλλωστε στελεχώνονται και οι μονάδες και οι κλινικές COVID, αφού εδώ και δύο χρόνια οι πολυδιαφημιζόμενες 4000 προσλήψεις υγειονομικών από την κυβέρνηση της ΝΔ παραμένουν στις εξαγγελίες, όταν μάλιστα 2000 υγειονομικοί έχουν συνταξιοδοτηθεί.

“Η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων όπως και τα υπόλοιπα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας είναι εναρμονισμένα με την πολιτική κρατικής υποχρηματοδότησης της υγείας. Αυτή η πολιτική επιβάλλει τις χιλιάδες κενές θέσεις, τα εξαντλητικά ωράρια και τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού, καθώς και την υποβάθμιση όλων των υπόλοιπων λειτουργιών των δημόσιων δομών υγείας, προκειμένου αυτές να ανταπεξέλθουν στην περίθαλψη κρουσμάτων και στον εμβολιασμό.

“Δεν μπορούν τα πιεσμένα νοσοκομεία να επωμιστούν μόνα τους και όλο το βάρος του εμβολιασμού ενάντια στην COVID-19, ο οποίος είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει καιρό.
Εμείς οι υγειονομικοί λέμε ένα μεγάλο «ναι» στον μαζικό εμβολιασμό και ένα μεγάλο «όχι» στην πολιτική που θέλει να παρουσιάσει το εμβόλιο ως άλλοθι για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Ο εμβολιασμός ούτε πανάκεια είναι ούτε η μόνη λύση της πανδημίας.

“Μοναδική λύση είναι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο νομό, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η επάρκεια Υγειονομικού Υλικού και μέσων ατομικής προστασίας, η λήψη μέτρων προστασίας στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Λαού.

Για το ΔΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαθάρισμα μαστιχιού στα Αρμόλια Χίου (video)
Επόμενο άρθροΚατεπείγουσα συνεδρίαση Δ.Σ. Χίου για τη Δομή στο Θόλος- ετοιμάζονται για εργασίες 4/1/22