Αρχική Νέα Τοπικά ΣΕΣΝΟΧ: εδώ και καιρό υπό κατάρρευση η παθολογική

ΣΕΣΝΟΧ: εδώ και καιρό υπό κατάρρευση η παθολογική

110

Χίος 23-07-2017

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της κατάρρευσης τμήματος της ψευδοροφής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι, το Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ. διαχρονικά είχε επισημάνει:

 Την εδώ και πολλά χρόνια αναγκαιότητα ανακατασκευής της παθολογικής κλινικής με κρατικά κονδύλια, όπως προέβλεπε η αρχική σύμβαση με τον ΑΚΤΩΡ-ΔΕΠΑΝΟΜ, για την δημιουργία της νέας πτέρυγας.
 Τη μη υλοποίηση των υποχρεώσεων του ΑΚΤΩΡ.
 Τη μη κατασπατάληση της περιουσίας του Νοσοκομείου (βλ. οικόπεδο LIDL).
 Τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, καθώς και τους κινδύνους που εγκυμονεί για ασθενείς και εργαζόμενους η παλαιότητα και κατά συνέπεια η ακαταλληλότητα της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου μας.
Δεν μας εκπλήσσει έτσι το εν’ λόγο συμβάν, το οποίο ήταν πλέον θέμα χρόνου να συμβεί, καθώς καθημερινά γεγονότα έδειχναν ότι το κτήριο βρισκόταν εδώ και καιρό υπό κατάρρευση.
Ωστόσο, οι παρεμβάσεις μας, οι ανακοινώσεις μας και οι διαμαρτυρίες μας προσέκρουαν πάντοτε στα «κλειστά αυτιά» των εκάστοτε Διοικήσεων και των πολιτικά υπευθύνων.
Έτσι, ασθενείς και εργαζόμενοι βίωναν και βιώνουν καθημερινά την τραγικότητα των ελλείψεων, της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.

Απαιτούμε:
 Άμεση έκτατη κρατική χρηματοδότηση για την έναρξη των εργασιών και την ανακατασκευή μιας σύγχρονης Παθολογικής Κλινικής, με σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.
 Την προάσπιση της ποιότητας ζωής και περίθαλψης των ασθενών, η διασπορά των οποίων σε άλλες κλινικές εγκυμονεί κινδύνους
 Την εξασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων της Παθολογικής Κλινικής.
ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λαμπαδοχυτός Γ. Κουβαρά Ολ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρώτη προβολή ταινίας για τα μεταλλεία στην Κέραμο
Επόμενο άρθροΚλειστός ο χώρος στάθμευσης στην Αγία Φωτιά