Αρχική Νέα Τοπικά Σφοδρή κριτική ΔΑΣ σε εκπρόσωπο ΔΑΚΕ για την εργατική πρωτομαγιά

Σφοδρή κριτική ΔΑΣ σε εκπρόσωπο ΔΑΚΕ για την εργατική πρωτομαγιά

133

Σφοδρή κριτική στον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ στην ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ, ασκεί η παράταξη της Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Χίου με αφορμή το διαχωρισμό της θέσης του από την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, 6 Μαΐου.
«…ο γνωστός μας και μη εξαιρετέος εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στην ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ κ. Καρατζάς Κων/νος, ενδυόμενος για άλλη μια φορά την στολή του “ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ”, συντάσσεται σαφώς με την κυβερνητική απόφαση της ΝΔ (4η Μάη), αλλά και αυτό το ίδιο το κατάπτυστο νομοσχέδιο, που ενταφιάζει εργατικά δικαιώματα κατακτημένα με αίμα της εργατικής τάξης, όπως το 8ωρο , πενθήμερο κλπ», αναφέρει μεταξύ άλλων η παράταξη του ΠΑΜΕ.
Σημειώνει δε ότι ήταν ο μόνος από την Εκτελεστική γραμματείας του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ που ζήτησε «κομψευόμενη» γλώσσα στην ανακοίνωση για την απεργία, όπως αναφέρει η ΔΑΣ Χίου.
« Αν και εκπαιδευτικός ο ίδιος δε γνωρίζει τους στίχους του Παλαμά:
«..Πες τα, και ακέρια και γυμνά· δε φτάνει να λάμπ’ η αλήθεια· πρέπει και να σφάζει./Ο λόγος, που χτυπά και που θυμώνει, ριζώνει και της γης την όψη αλλάζει…»», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση της ΔΑΣ που να σημειωθεί κατέχει την πλειοψηφία στην ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Ανακοίνωση ΝΤ ΑΔΕΔΥ για 1η ΜΑΗ

«Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886, γκρεμίζει ό,τι απέμεινε όρθιο με τους αγώνες μας, για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, καλώντας στην απεργία της 6 Μαίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:ΕΓ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ_ανακοίνωση ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚυριακή Πάσχα με άρωμα Χίου σε ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2
Επόμενο άρθροΒροχή “αστεριών” από ρουκέτες – Κρατήθηκε ζωντανό το έθιμο στο Βροντάδο (VIDEO)