Αρχική Απόψεις Face-tweet Μόρια Λέσβου, η συγκέντρωση, οι διαμαρτυρίες και ο μαύρος… Ταξιάρχης

Μόρια Λέσβου, η συγκέντρωση, οι διαμαρτυρίες και ο μαύρος… Ταξιάρχης

346

Χτες ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των κατοίκων της Μόριας και πορεία στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου. Τη συγκέντρωση καλούσε ο πρόεδρος της Μόριας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε επιδοθεί σ ένα κρεσέντο ρατσιστικών δηλώσεων. Παρά την προπαγάνδιση και προβολή που έλαβε το κάλεσμα του προέδρου από μερίδα του τοπικού Τύπου ωστόσο η συγκέντρωση ήταν μια τεράστια αποτυχία. Στο κάλεσμα του κοινοτάρχη ανταποκρίθηκαν γύρω στα 25 άτομα που ορισμένοι εξ αυτών δεν ήταν καν κάτοικοι του χωριού. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Μόριας δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά απέδειξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι ν ακολουθήσουν τον καθένα που υποτίθεται ότι μιλά εκ μέρους τους.

Κι ένα στιγμιότυπο που έγινε έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου. Δυο κυρίες μέσης ηλικίας με ξανθά μαλλιά καλοντυμένες συζητάνε. Δεν ξέρω αν ήταν στη συγκέντρωση από πριν ή βρέθηκαν εκεί τυχαία.
Λέει η μια «Μα τι θα γίνει επιτέλους έχουμε γεμίσει με μαύρους;» Απαντά η άλλη « Δεν έχουμε κράτος αν είχαμε δεν θα γινόταν αυτά». Την κουβέντα των δυο κυριών ακούει και μια γιαγιά που βρίσκεται κοντά τους και παρεμβαίνει στη συζήτηση. «Από τη Μόρια είστε κορίτσια;», ρωτάει η γιαγιά τις δυο κυρίες. Αυτές απαντάνε, «Όχι εγώ μένω στη Μυτιλήνη» λέει η μία «Και εγώ στην Καλλονή» λέει η άλλη. Συνεχίζει η γιαγιά την κουβέντα στην ντοπιολαλιά « Και σας ενοχλούν οι μαύρ κουρτσέλιαμ;»
-«Ε ναι, έχει μαυρίσει ο τόπος από δαύτους», λέει η μια κυρία.
-«Μα κουρτσέλιμ κι ο Ταξιάρχς τ Μανταμάδου μιγάλη η χάριτ μάυρους είνι κι αυτός», λέει η γιαγιά. Μετά απαντά η μια κυρία
« Μα ο Ταξιάρχης μεγάλη η χάρη του είναι Άγιος τι δουλειά έχει μ αυτούς;»
-«Που ξερς κουρσέλιμ κι αυτοί οι μαύρ μι τόσα που τραβούν έδιου μπουρεί ν αγιάσειν τσι μιτά να τς προυσκιούν μι», λέει η γιαγιά.
Ξαφνική σιγή από τις κυρίες, μετά πήρε η μια την άλλη αγκαζέ και προχώρησαν παρακάτω.Αθάνατη ελληνίδα γιαγιά!

Σ.σ. ευχαριστούμε το Θράσο Αβραάμ για την παραχώρηση της ανάρτησής του!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΟΔΕ Χίου: ανακοίνωση για την παθολογική κλινική
Επόμενο άρθροΤο μπουρίνι πληγώνει τους μαστιχοπαραγωγούς, 2η βροχή σε μια βδομάδα