Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Παιχνίδι αστρικού θησαυρού και ομιλία για διαστημικές καταιγίδες, από το Σύλλογο Αστρονομίας...

Παιχνίδι αστρικού θησαυρού και ομιλία για διαστημικές καταιγίδες, από το Σύλλογο Αστρονομίας στο Citrus

368

Με ένα παιχνίδι αστρικού θησαυρού όπου μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά ηλικίας από 6 ετών και πάνω, συνεχίζονται σήμερα Κυριακή (20 Αυγούστου στις 6.30 μ.μ.) οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Αστρονομίας Χίου στο μαγευτικό χώρο του πολυχώρου Citrus, στον Κάμπο της Χίου.
Το πρόγραμμα του αστρικού παιχνιδιού με ερωτήσεις, γρίφους και μοναδικά ταξίδια το έχει επιμεληθεί μια χιώτισσα η Στέλλα Μπουλά, που είναι υποψήφια δόκτορας αστροφυσικής και πτυχιούχος φυσικής!
Θαρρείς και φτιάχνει πλέον… εθνική ομάδα η Χίος με αστροφυσικούς προεξάρχοντος του ακαδημαϊκού Σταμάτη Κριμιζή, αλλά και του Δρ Μανώλη Γεωργούλη, που μετά το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού θα μιλήσει (στις 8.30 μ.μ.) επίσης στο Citrus με θέμα τις διαστημικές θύελλες!
Παρουσιάζοντας τη Στέλλα Μπουλά, η Γραμματέας του Συλλόγου Αστρονομίας Μαρία Κέρογλου (δασκάλα η ίδια) τόνισε ότι η μητέρα της μάθησης είναι να διεγείρουμε την περιέργεια!
Ενώ η Στέλλα Μπουλά τόνισε το πόσο έξυπνες είναι οι ερωτήσεις των απιδιών που μπορούν να ρωτήσουν τα πιο απλά πράγματα, που όμως μπορεί να είναι τόσο ενδιαφέροντα!


Μάλιστα η κα Κέρογλου σε σχετική μας ερώτηση, σημείωσε πως πράγματι χρειάζονται στέγη που να μην… βλέπεις όμως τα άστρα! Και πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη έτσι ώστε ο σύλλογος να μπορέσει να προχωρήσει και σε πλήθος άλλων εκδηλώσεων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μελέκος, μας τόνισε ότι ακόμα και πλανητάριο θα μπορούσε να γίνει στη Χίο «εκμεταλλευόμενοι» το επιστημονικό δυναμικό του τόπου, το γεγονός ότι υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον, το πανεπιστήμιο και φυσικά τον καθαρό ουρανό που ειδικά πό περιοχές όπου η φωτορύπανση είναι μικρή, η παρακολούθησή του είναι… μαγεία!
Με μια τέτοια παρακολούθηση των άστρων από την όμορφη παραλία της Αποθήκας, ολοκληρώνει το δικό του φεστιβάλ ο Σύλλογος Αστρονομίας την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 9.00 μ.μ..

Στα βίντεο, η Μαρία Κέρογλου και η Στέλλα Μπουλά μιλούν για το παιχνίδι του αστρικού θηασυρού και ο Δρ Αστροφυσικής Μανώλης Γεωργούλης-ερευνητής του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών για τις ερευνητικές προσπάθειες σε Ελλάδα και Ευρώπη που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την πρόγνωση του διαστημικού καιρού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα με σύγκρουση 2 μοτοσικλετών
Επόμενο άρθρο«Τσάντα του μαθητή» και φέτος από το Εργατικό Κέντρο Χίου